Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zomerse opstekers

Als de zomer zich niet snel aandient, dan is het tijd om de hulptroepen in te schakelen. Daarom zeggen wij: omhoog met dat haar!

Of het nu gaat om een nonchalante knot of de befaamde Grace Kelly-rol: je krijgt de zomer spontaan in, uh, op je bol!

Advertentie

Nonchalante knot
Een dagje strand vraagt om een nonchalante knot. Om dit kapsel te creëren, heb je (extra) sterke haarlak nodig zodat je zeker weet dat je coupe het einde van de dag haalt. Borstel eerst je haar goed uit en spray er wat haarlak in. Pak daarna het haar vast alsof je een hoge staart wilt maken. Draai vervolgens je haar losjes in een knot en zet het vast met dunne schuifspeldjes. Spray je kapsel af met nog wat haarlak voor extra stevigheid. Wil je een extra bolle knot, toupeer het haar dan vooraf.

Grace Kelly-rol
Heb je middellang tot lang haar, probeer dan eens de Grace Kelly-rol. Niet direct geschikt voor zon, zee en strand, maar des te meer voor een zomers feestje in combinatie met een chique jurkje. Hoe ga je te werk? Pak je haar samen in een lage staart. Breng vervolgens je staart naar de zijkant van je hoofd en rol je haar omhoog en naar binnen. Steek het vast met speldjes. Is niet al het haar meegenomen? Vouw dit dan naar binnen. Spray het geheel af met een stevige haarlak.

Milkmaid-vlecht
De vlecht is een must deze zomer. Favoriet is de milkmaid-vlecht waarbij de vlecht wordt opgestoken. Voor dit kapsel heb je een puntkam, twee haarelastiekjes, schuifspeldjes en haarspray nodig. Het stappenplan: Verdeel je haar door middel van een middenscheiding. Deze hoeft niet kaarsrecht te zijn”, want een rommelige scheiding maakt het kapsel juist iets luchtiger. Maak daarna aan de zijkanten van je hoofd, vlak onder het oor, aan beide kanten een normale vlecht en maak ze vast met een doorzichtig elastiekje. Drapeer daarna de vlechten over je hoofd en zet ze bij het begin en einde vast met een schuifspeldje. Spray er nog wat haarspray over voor stevigheid.

Tip
Voor welke zomerse opsteker je ook gaat, zorg er voor dat je genoeg grip hebt. Hoe? Door het haar een of twee dagen niet te wassen. Als je het haar namelijk net hebt gewassen is het zacht en glad, waardoor een opgestoken kapsel snel uitzakt.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien