Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Voor de kleine Noah (4) heeft een dag maar 23 uur

Op de meest gekke uren is Noah Verstappen (4) uit Nijmegen wakker, en hij slaapt als anderen druk aan hun dag bezig zijn. De kleuter heeft een zeldzame genafwijking waardoor zijn dag- en nachtritme steeds een uur verspringen.

Dat is loodzwaar voor het jochie (“Je kunt het het beste vergelijken met een continue, superzware jetlag.”), maar óók voor ouders Sandra en Jochem, die in het weekend aan ‘nachtdiensten’ doen.

Slaapgen 
Bij het AD legt zijn moeder uit dat Noah een zéér zeldzame fout heeft in zijn slaapgen: “Die fout is in de hele wereld nog maar één keer eerder vastgesteld: bij een muis in een laboratorium.” Noah’s extreme aandoening zorgt ervoor dat zijn innerlijke ‘biologische klok’ niet zoals gebruikelijk 24 uur per dag in beslag neemt, maar een uur minder. Zijn vader legt uit: “Hij verschuift elke dag een uur en loopt daardoor nooit gelijk met ons dag- en nachtritme.”

Nachthulp 
Doordeweeks hebben de Verstappens daarom via de thuiszorg een team van nachthulpen. In het weekend draaien Jochem en Sandra omstebeurt ‘nachtdienst’. Bij het AD leggen de ouders uit hoe doorwaakte nachten op de achtergrond altijd meespelen in hun gezin en hoe dat is voor hen, maar ook voor Noah.

“Ondanks zijn stoornis is het een vrolijk en bijzonder kind. Hij steelt de harten van iedereen.”

Ben jij een moeilijke slaper? Met de tips uit het filmpje hierboven pak je een paar uur extra.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD, De Gelderlander. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien