Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit is de reden waarom je beter geen foto van je boarding pass kunt delen

De vakantie start al als we op het vliegveld zijn. Daar beginnen de vakantiekiekjes dus ook al. Maar dat is niet altijd een goed idee. Niet als je boarding pass ook op deze foto staat en je die enthousiast deelt op Facebook.

Je kunt de volgende keer beter een selfie posten of een foto van de hele familie voor de gate, want de informatie die op je vliegticket staat, zegt meer dan je zou denken.

Advertentie

Gegevens
De code die je nodig hebt om je boeking te wijzigen, zou namelijk gewoon op je ticket staan. Eerst stond dit er in tekst op, maar tegenwoordig is het verstopt in de barcode. En die barcode kun je heel makkelijk via gratis websites scannen en zo toegang kunnen krijgen tot de informatie achter het ticket. Je moet dan denken aan telefoonnummers, je adres, vluchtnummers en andere reserveringen. Die vluchten zouden dan zelfs op afstand geannuleerd kunnen worden. Dit kan niet alleen gebeuren als je een foto maakt, maar ook als je de boardingpass in de prullenbak gooit. Wacht daar dus mee tot je thuis bent of scheur in ieder geval de barcode in stukjes.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Zo maak je je toilettas vakantieproof:


Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

LEES OOK:

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien