Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Onderzoek toont aan: blondines zijn het slimst

De grapjes over blondines kennen we allemaal. De één kan er goed mee omgaan en de ander wat minder. Dit onderzoek brengt goed nieuws voor iedereen met blond haar!

De opmerkingen over domme blondjes en dat zij een lager IQ zouden hebben, kunnen voorgoed achterwege worden gelaten. Onderzoekers van de Ohio State University deden onderzoek naar het IQ van mensen gelinkt aan hun haarkleur.

Advertentie

Blondines zijn het slimst
10.878 Amerikanen deden een intelligentietest en uit de resultaten is gebleken dat vrouwen met blond haar een hoger IQ hebben dan vrouwen met rood, bruin of zwart haar. De blondines wonnen met een gemiddeld IQ van 103,3. Op de tweede plaats eindigde de brunettes met een gemiddelde van 102,7. Mannen met blond haar hadden gemiddeld hetzelfde IQ als de bruinharige mannen. Opvallend detail: 3,5% van de vrouwen binnen het onderzoek loog over hun natuurlijke haarkleur, zij zeiden namelijk blond te zijn.

LEES OOK: SCHUILT ER EEN BLONDINE IN JOU? DOE DE TEST

Het levert ook écht wat op
Door deze uitkomst wordt het voor sommigen blondines makkelijker om indruk te maken op hun werk. Jay Zagorsky, een van de onderzoekers, zegt dat de flauwe grapjes over ‘domme blondjes’ werkgerelateerd wel degelijk invloed hebben. Bij het maken van promotie en het überhaupt krijgen van een baan, bijvoorbeeld.

Lezen
De onderzoekers stellen dat de uitkomst niet zozeer betekent dat haarkleur en intelligentie iets met elkaar te maken hebben, maar aantoont dat blondines niet bij voorbaat dommer zijn dan anderen. Jay Zagorsky ontdekte wel dat de onderzochte groep blondines vroeger meer boeken las dan de rest van de vrouwen. De kans is groot dat hun IQ-voordeel daaruit voortkwam.

Bron: Metronieuws. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien