Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Onmogelijke keuze: je zus of je baby?

Zhang Di (21) was nog maar net getrouwd en ze kon niet wachten om moeder te worden. Toen ze zwanger bleek, kon ze haar geluk niet op. Dat geluk werd echter al snel overschaduwd door verschrikkelijk nieuws: haar jongere zusje (16) had acute lymfatische leukemie.

Binnen een paar dagen kon haar zusje zich al niet meer bewegen. Alleen een beenmergtransplantatie kon haar nog redden. De hele familie werd getest, maar alleen Zhang Di had het juiste beenmerg. Wanneer ze haar eigen merg zou afstaan, was de kans groot dat haar ongeboren kind de ingreep niet zou overleven. Zo stond ze voor een onmogelijke keuze.

Advertentie

Uiteindelijk besloot ze haar ongeboren kind op te offeren. “Het is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten maken,” zegt ze tegen The Mirror. “Maar ik wil gewoon mijn zusje redden.”


Toen haar man (27) inzag hoe belangrijk het voor haar was, stemde hij in met haar keuze. “Over twee jaar kunnen we opnieuw proberen een kindje te krijgen.” Inmiddels heeft de abortus al plaatsgevonden en moet de Chinese Zhang Di nog een paar weken herstellen voordat de beenmergtransplantatie kan worden uitgevoerd.

 

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien