Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Onmogelijke keuze: je zus of je baby?

Zhang Di (21) was nog maar net getrouwd en ze kon niet wachten om moeder te worden. Toen ze zwanger bleek, kon ze haar geluk niet op. Dat geluk werd echter al snel overschaduwd door verschrikkelijk nieuws: haar jongere zusje (16) had acute lymfatische leukemie.

Binnen een paar dagen kon haar zusje zich al niet meer bewegen. Alleen een beenmergtransplantatie kon haar nog redden. De hele familie werd getest, maar alleen Zhang Di had het juiste beenmerg. Wanneer ze haar eigen merg zou afstaan, was de kans groot dat haar ongeboren kind de ingreep niet zou overleven. Zo stond ze voor een onmogelijke keuze.

Advertentie

Uiteindelijk besloot ze haar ongeboren kind op te offeren. “Het is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten maken,” zegt ze tegen The Mirror. “Maar ik wil gewoon mijn zusje redden.”


Toen haar man (27) inzag hoe belangrijk het voor haar was, stemde hij in met haar keuze. “Over twee jaar kunnen we opnieuw proberen een kindje te krijgen.” Inmiddels heeft de abortus al plaatsgevonden en moet de Chinese Zhang Di nog een paar weken herstellen voordat de beenmergtransplantatie kan worden uitgevoerd.

 

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien