We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Ophef over Deense tv-show met naakte vrouwen

Er is ophef ontstaan over de Deense televisieshow ‘Blachman’. In het programma geeft presentator Thomas Blachman, jurylid in de Deense X-Factor, samen met een gast opmerkingen over het lichaam van een vrouw nadat die zich voor hun ogen heeft uitgekleed.

Een vrouwelijke deelneemster komt op in een badjas en gaat voor de presentator en zijn gast staan. Terwijl zij praten over het vrouwelijk lichaam, laat de vrouw haar badjas vallen. De twee maken vervolgens opmerkingen over haar lichaam. Zo zegt Blachman over één van de vrouwen: “Wat een opgewekte tepels”. Ook vraagt de presentator een vrouw om zich om te draaien, zodat hij even naar haar achterwerk kan kijken. “Ik ben altijd een billenman geweest.”

Advertentie

Schande
Het programma krijgt veel kritiek en met name in het buitenland. Het zou vrouwonvriendelijk zijn en een blogger noemt het “walgelijk” en een “schande”. Recensenten noemen de show uitermate seksistisch en vernederend voor vrouwen.

Blachman zelf laat weten dat hij de kritiek over de inhoud van het programma niet in acht neemt. “Het hele idee van de show is mannen te laten praten over de lichamen van naakte vrouwen, terwijl de vrouw recht tegenover hen staat. En dat zonder dat het pornografisch of politiek correct wordt. Het vrouwelijk lichaam vraagt om woorden. De woorden van een man”, zei hij tegen de Daily Mail.

Bekijk hieronder een trailer van de show.

Bron: Huffington Post

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien