Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Opscheppers: mannen eten meer als er vrouwen in de buurt zijn

Mannen eten meestal grotere porties dan vrouwen. Dat is niet alleen omdat ze een grotere eetlust hebben; ze zijn opscheppers in iedere betekenis van het woord. 

De reden dat mannen zo royaal opscheppen is simpel: om vrouwen te imponeren. “Mannen eten dan meer om indruk te maken op het vrouwelijk gezelschap”, zegt professor Kevin Kniffin van de Amerikaanse Cornell University.

Advertentie

LEES OOK: DIT IS DE REDEN DAT MANNEN MAAR 1 DINGEN TEGELIJK KUNNEN DOEN

Pizzapunten
Voor hun onderzoek lieten de professoren 105 volwassenen los in een Italiaans all-you-can-eat-restaurant in een periode van 2 weken tijd. Ze hielden precies bij hoeveel pizzapunten en salades er doorheen gingen. Daarbij observeerden ze ook met wie de mannen aan tafel zaten.

Overeten
En wat blijkt: de mannen die met 1 of meerdere vrouwen aan tafel zaten, aten 93% (!) meer pizza en 86% meer salade dan wanneer ze zich alleen in mannelijk gezelschap bevonden. Onder vrouwen was overigens geen verschil te merken in de porties en het gezelschap waarin ze zich bevonden. “Onze observaties doen vermoeden dat mannen zichzelf overeten om indruk te maken. Je ziet die tendens ook bij eetwedstrijden, waar voornamelijk mannen aan deelnemen”, aldus de hoofdonderzoeker.

Bron: Science Daily. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien