Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Opscheppers: mannen eten meer als er vrouwen in de buurt zijn

Mannen eten meestal grotere porties dan vrouwen. Dat is niet alleen omdat ze een grotere eetlust hebben; ze zijn opscheppers in iedere betekenis van het woord. 

De reden dat mannen zo royaal opscheppen is simpel: om vrouwen te imponeren. “Mannen eten dan meer om indruk te maken op het vrouwelijk gezelschap”, zegt professor Kevin Kniffin van de Amerikaanse Cornell University.

Advertentie

LEES OOK: DIT IS DE REDEN DAT MANNEN MAAR 1 DINGEN TEGELIJK KUNNEN DOEN

Pizzapunten
Voor hun onderzoek lieten de professoren 105 volwassenen los in een Italiaans all-you-can-eat-restaurant in een periode van 2 weken tijd. Ze hielden precies bij hoeveel pizzapunten en salades er doorheen gingen. Daarbij observeerden ze ook met wie de mannen aan tafel zaten.

Overeten
En wat blijkt: de mannen die met 1 of meerdere vrouwen aan tafel zaten, aten 93% (!) meer pizza en 86% meer salade dan wanneer ze zich alleen in mannelijk gezelschap bevonden. Onder vrouwen was overigens geen verschil te merken in de porties en het gezelschap waarin ze zich bevonden. “Onze observaties doen vermoeden dat mannen zichzelf overeten om indruk te maken. Je ziet die tendens ook bij eetwedstrijden, waar voornamelijk mannen aan deelnemen”, aldus de hoofdonderzoeker.

Bron: Science Daily. Beeld: iStock

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien