Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom optimisten altijd te laat komen

Dat heeft niks te maken met traagheid of arrogantie, maar alles met een iets te positieve kijk op de tijd. Dit is waarom optimistische types vaker te laat komen.

Ook al sta je 3 uur voordat je op je werk moet zijn op: je bent altijd wel een paar minuten te laat. Je probeert de tijd voordat je de deur uit moet zo goed mogelijk te benutten: een voedzaam ontbijt, een kleine work-out, het journaal kijken, bedenken wat je aan gaat doen, en voor je het weet heb je nog maar 20 minuten om op je werk te komen terwijl je er een halfuur over doet. Herkenbaar? Grote kans dat je een rasoptimist bent.

Advertentie

Geprogrammeerd
“De meeste mensen die te laat komen, komen al hun hele leven standaard te laat. Of het nou voor een leuke of minder leuke activiteit is. Er is heel weinig onderzoek gedaan naar langzaam zijn, maar experts beschrijven wel een theorie waarin sommige mensen bijna geprogrammeerd zijn om te laat te komen en waarin een deel van het probleem diep in de hersenkwab genesteld zit”, zegt management consultant Diana DeLonzor.

Niet hopeloos maar hoopvol
Mensen die chronisch te laat komen zijn niet hopeloos, maar hoopvol. Ze geloven dat ze meer taken kunnen doen in een bepaald tijdsbestek dan mensen die juist tot bloei komen als ze veel dingen tegelijk doen. Hierdoor zijn optimistische mensen ietwat onrealistisch en meestal ronduit slecht in het inschatten van tijd.

Gezondheidsvoordelen
Met te laat komen maak je geen vrienden, maar het goede nieuws is dat optimisme wel heel veel gezondheidsvoordelen heeft. Positivo’s hebben minder last van stress, krijgen minder snel hart- en vaatziekten en leven in het algeheel langer. Blij zijn is ook goed voor je persoonlijke succes. Het vergroot je productiviteit, creativiteit en teamwork. Tijd is relatief en van een beetje meer in het nu leven is nog nooit iemand slechter geworden. Heb je meteen een goed excuus voor de volgende keer dat je weer oververhit en te laat op die afspraak komt.

KIJK OOK: Deze Zweedse man mist nét de trein en baalt daar op z’n zachtst gezegd nogal van…

LEES OOK:

Bron: Elite Daily. Beeld: iStock

 

 

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien