Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Onderzoek: 1 op de 10 krijgt een orgasme tijdens het sporten

Opmerkelijk nieuws vandaag uit de sportschool: 1 op de 10 mensen die wel eens op een fitnessapparaat staan, krijgt een orgasme tijdens hun work-out.

Het Amerikaanse tijdschrift Men’s Health kreeg zoveel ingezonden brieven van lezers die een orgasme ervaarden in de sportschool, dat ze besloten er een onderzoek op te zetten. Professor Debby Herbenick, gespecialiseerd in sex en verbonden aan de universiteit van Indiana, ontdekte dat zowel mannelijke als vrouwelijke sportschoolgangers bekend zijn met dit verschijnsel; zo’n 10% van de ondervraagden heeft wel eens een orgamse tijdens het sporten.

Advertentie

LEES OOK: HOE FIT BEN JIJ? DOE DE TEST!

Buikspieroefeningen
De oorzaak van dit opvallende extraatje is niet eenduidig. Debby vermoedt dat het heeft te maken met buikspieroefeningen. Dat schrijft ze in haar boek The coregasme workout: the revolutionary method for better sex through exercise. Ze stelt dat de lichaamsbeweging de interne delen van het lichaam stimuleert, waaronder de zenuw die ook gelinkt wordt aan orgasmes.

Zonder erectie
Het wordt nog gekker: sommige mannen krijgen een orgasme in de sportschool zonder een erectie. De professor adviseert om een pauze van 10 minuten in te lassen als je het voelt aankomen tijdens het sporten. Of je doet juist nog een extra buikspierrondje.

Bron: International Business Times. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien