Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

'Ouderbijdrage voor psychiatrische hulp van kind te hoog'

Dat stellen oppositiepartijen D66 en de ChristenUnie. Zij willen dat ouders voorlopig geen geld hoeven te betalen voor de psychiatrische hulp voor hun kind.

Zolang het onderzoek loopt, mag de overheid geen eigen bijdrage vragen aan ouders voor de jeugd-ggz, vinden ze. Sinds begin dit jaar moeten ouders een maandelijks bedrag betalen voor de jeugd-ggz. D66-Kamerlid Berndsen vindt de ouderbijdragen echt te veel: “Die ouderbijdragen lopen op tot wel 1500 euro per jaar”. De ChristenUnie vreest dat vooral kwetsbare gezinnen het slachtoffer worden.

Advertentie

Onderzoek
De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Van Rijn een onderzoek doet naar de gevolgen van de maatregel. D66 en de ChristenUnie vinden dat het kabinet pas een eigen bijdrage mag heffen als de uitkomsten van dat onderzoek klaar zijn. “Zolang er een onderzoek loopt, is het onverantwoord om de nieuwe ouderbijdrage al in 2015 in te laten gaan,” zegt Kamerlid Voordewind.

Bron: NOS. Fotografie: ANP Archief

 

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien