Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Tips en uitjes voor het Paasweekend

De enige vraag die ons bezighoudt tijdens Pasen: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Daarom: de leukste tips en uitjes voor het Paasweekend op een rij

  • Naar buiten

Delden terug naar toen
Van 1 t/m 9 april gaat het historische stadje Delden terug in de tijd. Het is dan precies 70 jaar geleden dat het Overijsselse Delden werd bevrijd. Het schilderachtige centrum wordt voor even teruggebracht naar de jaren ’40. Wat lag er in de winkels? Hoe zagen de mensen eruit? En wat zijn de mooiste verhalen uit die tijd? Met exposities over de oorlogsjaren en een wandeling door de tijd op Het Verhalenpad. Tijdens het paasweekend rijdt er een oude stoomtrein tussen Hengelo, Delden en Goor. Kijk voor meer info op Dtnt.nl.

Advertentie

Tulp Festival Amsterdam
Uitgestrekte velden vol tulpen zijn op dit moment nog nergens te bewonderen. Gelukkig zijn ze toch al te bewonderen in Amsterdam, waar van 1 t/m 30 april het Tulp Festival wordt gehouden. Op verschillende plekken in de stad staan de bloemen in volle bloei. Check wel van tevoren even de actuele bloeiplekken.

Pasen bij De Olmenhorst
Op 5 en 6 april kun je genieten van een brunch (van 11.00-13.30 uur) of high tea (15.00-17.00 uur) op Landgoed De Olmenhorst. De appelbomen staan al in bloei en kinderen kunnen paaseieren zoeken of naar het poppentheater.

Culy.nl foodfestival
Het succesvolle online magazine Culy.nl komt dit paasweekend (4 en 5 april) tot leven in SugarCity, vlak bij Amsterdam. Er zijn workshops, je leert er hoe je een gerecht mooi fotografeert en natuurlijk kun je eindeloos proeven bij de verschillende pop-up restaurants en foodtrucks.

Koeien en molens
De schilders van de Haagse School schilderden Nederland op zijn mooist, met grazende koeien, molens en prachtige wolkenpartijen. Kunstenaars als Weissenbruch, Mesdag, Gabriëls en Mauve trokken eropuit en wisten het Nederlandse landschap op pakkende wijze vast te leggen. De kunst van de Haagse School is de hele zomer te bewonderen in het Gemeentemuseum Den Haag én het Dordrechts Museum, tijdens de gezamenlijke tentoonstelling Holland op z’n mooist. Van 4 april t/m 6 september. Kijk voor meer informatie op Dordrechtsmuseum.nl.

  • Lekker binnen blijven

Tussen de lijntjes
Niemand kijkt nog vreemd op als je als volwassene aan het kleuren slaat. Het Kleurboek voor volwassenen is inmiddels een begrip. Nu zijn er twee nieuwe kleurboeken: Bloemen en De natuur in! Als dat niet rustgevend werkt… Bestel hier het kleurboek Bloemen.

Versierde eieren
Zaterdag voor Pasen nog geen plannen? De Oranjerie in Drenthe heeft hun jaarlijkse gratis tentoonstelling Kunst op schaal, waar versierde eieren worden geëxposeerd. Met duizenden eieren, beschilderd door 50 kunstenaars, afkomstig uit 7 verschillende landen. Misschien koop je er zelf wel eentje en anders doe je genoeg inspiratie op voor het beschilderen van je eigen paaseieren. Zaterdag 4 april is alweer de laatste dag. Ga er vooral nog even heen!

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien