Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Doodsoorzaak van pasgetrouwd stel eindelijk bekend

De dood van het pasgetrouwde stel Jeroen (31) en Michou (28) Venema uit Voorburg is volgens lokale artsen waarschijnlijk veroorzaakt door een vergiftiging met ciguatoxine. Dat kan optreden na het eten van verkeerde vis.  

De artsen zeiden dit in de Telegraaf.

Advertentie

Vergiftiging
“Het hele beeld leek op een sterke vergiftiging met ciguatoxine uit besmette vis. Als je er snel genoeg bij bent, binnen een uur of vier, dan is het nog te behandelen met het medicijn Manitol. Bij het echtpaar tastte het gif de long- en hartfuntie al aan”, aldus dokter César León. Voor het stel kwam de hulp echter te laat.

Huismiddeltje
Jeroen en Michou maakten na hun huwelijk een droomreis langs witte stranden van de Dominicaanse Republiek. Na een excursie naar het ‘bounty-eiland’ Saona werd het pasgetrouwde koppel doodziek. Toen ze terug kwamen in het luxe resort Punta Cana moesten ze midden in de nacht worden overgebracht naar een privéziekenhuis. Daar overleden ze allebei.

Huismiddel
De Dominicanen hebben een huismiddeltje tegen besmette vis, vertelt een dorpeling tegen de krant. Volgens hen zou het helpen om direct na de maaltijd een glas melk te drinken. Als er iets mis is met de vis dan gooit je lichaam het er gelijk uit.

Misdrijf
Eerder zij het Openbaar Ministerie al dat het onderzoek en sectie door autoriteiten ter plekke niet naar voren is gekomen en dat er sprake zou zijn van een misdrijf. De resultaten van het autopsierapport zijn gedeeld met de familie. Verder worden daar geen mededelingen over gedaan. Het Nederlands Forensisch Instuut (NFI) doet, op verzoek van het OM, een onderzoek om “de nabestaanden de maximale zekerheid te bieden over de oorzaken van het plotselinge overlijden” van de twee.

Bekijk ook deze video:

LEES OOK:

Bron: AD. Beeld:

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien