Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dít is de (verrassende) populairste hondennaam (die sinds jaren weer terug is)

Of het iets met het daverende succes van Formule 1-coureur Max Verstappen te maken heeft, is niet duidelijk. Maar één ding is wel zeker: Max is op dit moment de populairste naam voor honden. Voor katten is de meest gekozen naam Simba.

Proteq Dier & Zorg, de grootste huisdierverzekeraar van Nederland, doet elk jaar onderzoek naar de populariteit van huisdierennamen. Max heeft altijd in de top 5 gestaan bij de viervoeters, maar stond al sinds 2011 niet meer op de eerste plaats. Nu, sinds 5 jaar, is-ie weer terug van weggeweest.

Advertentie

Geen tijgers meer
Het lijkt erop dat de trend rondom Tijger(tje) als kattennaam voorbij is. Vorig jaar zat de daling er al in en dit jaar is Tijger(tje) definitief uit de top 5 verdwenen. Simba stond in 2008 ook al eens op de eerste plaats en is nooit uit de top 5 geweest.

En? Staat die van jou ertussen?
De lijstjes (en hoeveel plekken ze zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar):

Honden

1. Max (2)
2. Pip (-)
3. Bella (-)
4. Diesel (5)
5. Lola (-)

Katten

1. Simba (2)
2. Tommy (4)
3. Boris (-)
4. Max (-)
5. Gizmo (-)

BEKIJK OOK:

Slimme hond doet zichzelf in bad.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien