Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Bijzonder: prinses Victoria openhartig over ziekte

Kroonprinses Victoria van Zweden (39) gaf een openhartig interview ter gelegenheid van haar aanstaande 40e verjaardag. Daarin sprak ze over de zware periode waarin ze aan eetstoornis anorexia leed. 

De prinses was 18 toen ze haar ouders begon te ondersteunen in hun werkzaamheden. De druk om dat goed te doen was hoog, omdat ze meer in het publiek verscheen, werd er in de media ook meer over haar uiterlijk geschreven.

Die factoren samen zorgden ervoor dat ze anorexia ontwikkelde. In 1996 was de prinses vel over been.

Advertentie

“Het maakte me zeer angstig,” zegt ze in het interview. “Ik haatte hoe ik eruit zag, wie ik was. Ik, Victoria, bestond niet. Het voelde alsof alles in mijn leven en om me heen door anderen werd bepaald. Het enige wat ik zelf kon bepalen, was wat ik at.”

Goede hulp 
Nadat ze aan Yale studeerde en in therapie ging verbeterde haar situatie: “Professionele hulp krijgen is heel belangrijk voor me geweest. Ik leerde mijn gevoelens onder woorden te brengen, grenzen te stellen en mezelf niet constant tot het uiterste te pushen. Ik moest mezelf leren accepteren en een balans vinden.”

Perfectionist  
Inmiddels gaat het beter met de kroonprinses, al vertelt ze dat ze het nog weleens moeilijk kan hebben: “Ik zal nooit helemaal tevreden zijn,” zegt ze. “Dat betekent gelukkig ook dat de wil er is om me te ontwikkelen en altijd mijn best te doen.”

Gezin
In 2010 trouwde prinses Victoria met haar personal trainer Daniel Westerling, na een jarenlange relatie. Ze zijn ouders van Oscar van 14 maanden, en Estelle die 5 jaar geleden geboren is (zie video).

Bron: Daily Mail, Beau Monde. Beeld: Getty 

 

Lees meer

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien