Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Pure chocolade is goed voor je sportprestaties

Het is geen nieuws dat gezond eten en sporten goed voor je is, maar dat pure chocolade je sportprestaties bevordert, wisten we nog niet.

Het is al langer bekend dat pure chocolade helemaal niet zo slecht is als we in eerste instantie dachten. Het is onder andere goed voor je hart en hersenen. Nu blijkt uit onderzoek van de Kingston Universiteit dat pure chocolade ook goed is voor je sportprestaties.

Advertentie

LEES OOK: ZO VERWIJDER JE CHOCOLADEVLEKKEN UIT JE KLEDING

De test
De onderzoekers testten twee groepen wielrenners. Ze trapten af met een sporttest en aten vervolgens twee weken lang dagelijks 40 gram chocolade als tussendoortje. De ene groep pure chocolade en de andere groep witte chocolade. Na de proef deden ze opnieuw dezelfde sporttest. Het resultaat was verrassend: de groep die pure chocolade at, presteerde wel degelijk beter. En de sporters die witte chocolade aten niet.

chocolade

Epicatechine
In de cacao van chocolade zit een stofje, genaamd ‘epicatechine’. Dit stofje zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen verbetert. Witte chocolade bevat geen cacao en dus ontbreekt ook de epicatechine. Het stofje zorgt er ook voor dat er extra stikstofmonoxide vrijkomt in het bloed. Hierdoor worden de bloedvaten wijder en wordt het bloed makkelijker rondgepompt. Je kunt dus ook meer hebben tijdens het sporten. Wat de ideale dosis pure chocolade is om je sportprestaties naar een hoger plan te tillen, is volgens de onderzoekers nog niet bekend. We wachten met smart op het vervolg van dit verhaal…

Bron: Vrouw. Beeld: iStock, Giphy

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien