Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De 10 meest voorkomende redenen dat stellen met een lange relatie scheiden

Je zou denken dat stellen die al langer dan 20 jaar samen zijn de tand des tijds wel hebben doorstaan. Toch is al zo lang samenzijn geen garantie om voor eeuwig samen te blíjven.

Dit zijn de 10 meest voorkomende oorzaken van een scheiding na een lange relatie:

Advertentie

 1. Geen sex
  Of heel weinig sex. Intimiteit is belangrijk. Stellen die het langer dan 20 jaar met elkaar willen uithouden, moeten ook tussen de lakens hun best blijven doen.
 2.  Geldproblemen
  De een geeft geld uit als water, de ander houdt liever de hand op de knip. Een verschil in uitgavenpatroon zorgt geheid voor heibel.
 3. Het lege-nest-syndroom
  Ontelbaar veel stellen blijven (onbewust) samen voor de kinderen, om zodra de kinderen uit huis zijn te ontdekken dat er eigenlijk niet meer zoveel over is…
 4. Slechte communicatie
  Langdurige relaties vereisen regelmatig een goed gesprek. Wees duidelijk, want niets zo killing als onuitgesproken ergernissen en wederzijds onbegrip.
 5. Geen compromissen sluiten
  Je kunt praten wat je wil, maar als jullie beiden niet bereid zijn water bij de wijn te doen, kom je nergens.
 6. Vreemdgaan
  Betekent niet voor alle stellen meteen einde oefening, maar blijkt op de lange termijn toch de doodsteek.
 7. Wanneer er te veel gebeurt
  Je hoort weleens dat een hoop leed zorgt voor een sterkere band, maar het kan juist ook helemaal de andere kant op gaan.
 8. Jullie hebben niet genoeg gemeen
  Als jullie niet dezelfde interesses hebben, blijft er niet veel over om urenlang over te praten.
 9. Wanneer de ander kampt met psychische problemen
  Iedereen zit weleens een tijdje minder lekker in z’n vel, maar grote psychische problemen zijn een ander verhaal. Je kunt je partner niet eigenhandig uit een depressie trekken en ondertussen hangt ook boven jullie relatie een grote zwarte wolk.
 10. Niet genereus zijn tegenover de ander
  Met aardig zijn voor elkaar en de ander tegemoet komen, heb je het recept voor een gelukkige relatie te pakken. Geef je partner altijd het voordeel van de twijfel en beantwoord zijn vraag om aandacht.

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock.

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien