Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

4 redenen waarom iedereen naakt zou moeten slapen

Pyjama’s: eigenlijk heb je ze helemaal niet nodig. Naakt slapen heeft namelijk behoorlijk wat voordelen.

Onze collega’s bij Flair hebben ze even onder elkaar gezet.

Advertentie

  • Je slaapt beter

Wanneer je slaapt, zal je lichaamstemperatuur zakken. Door een warme pyjama te dragen wanneer je gaat slapen, vraag je aan je lichaam om harder te werken om te kunnen afkoelen. Gevolg? Je zal ’s nachts vaak wakker worden en slechter slapen. In je blote niks slapen zorgt ervoor dat je lichaam normaal functioneert.

  • Het is goed voor je figuur

Je lichaamstemperatuur zakt als je gaat slapen waardoor je meer calorieën verbrandt. Een deken is voldoende om je lichaam warm te houden: je hebt geen pyjama nodig. Een goede nachtrust zorgt er bovendien voor dat je de volgende dag minder drang hebt om te gaan snoepen.

  • Het beschermt je lichaam tegen infecties

Zonder kleren slapen onhygiënisch? Niets is minder waar. Wanneer je een onderbroek lang draagt, gaat de temperatuur bij je intieme lichaamsdelen stijgen. Deze extra warmte zorgt voor een stijging van het aantal bacteriën, wat weer zorgt voor meer kans op infecties. Het is dus aan te raden om je edele delen regelmatig even te ‘luchten’ – en meestal lukt dit overdag niet zo, dus moet het ’s nachts gebeuren.

  • Het is ideaal voor koppels

Uit een recent onderzoek is gebleken dat koppels die naakt slapen over het algemeen gelukkiger zijn. Het naakte gevoel maakt je bewuster van je partner en bevordert intimiteit.

LEES OOK:

Bron: Flair. Beeld: iStock

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien