Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Onderzoek wijst uit: roodharigen lijken jonger

De een ziet er nu eenmaal wat jonger uit dan de ander, al geldt voor ons allemaal dat drank, roken en schade door de zon natuurlijk grote boosdoeners zijn. Toch blijkt nu dat ook de wetenschap verantwoordelijk is voor een jeugdige look. Dit geldt in elk geval voor roodharigen.

Dat roken en alcohol niet goed zijn voor je huid, dat is geen geheim meer. Maar nieuw is nu dat roodharigen een gen met zich mee blijken te dragen dat verantwoordelijk is voor hun jeugdige uiterlijk. De studie, die werd uitgevoerd door de Erasmus University Medical Centre in Rotterdam en Unilever kwam met dat bewijs. Een groepje testpersonen kreeg meer dan 2693 foto’s te zien van andere mensen. Vervolgens kregen ze de vraag te raden wat hun leeftijd was.

Advertentie

Gen
De resultaten werden vervolgens vergeleken met hun echte leeftijd. Wanneer een persoon jonger werd ingeschat, werd er gekeken naar het DNA van die persoon. Wat bleek? Een groot aantal van deze personen hebben het gen ‘MC1R’ in zich. Dit gen is verantwoordelijk voor de aanmaak van melanine, een stofje dat onze huid beschermt tegen onder andere UV-straling. En dat gen is dus aanwezig bij roodharigen.

LEES OOK:

Bron: Flair.be. Beeld: iStock 

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien