Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Jong stel koopt schilderij van Jan Steen voor 5 euro

Een schilderij dat een jong stel op de vrijmarkt van Koningsdag voor 5 euro kocht, blijkt een echte Jan Steen te zijn. De waarde wordt geschat op 20.000 euro.

Op een taxatiedag in Beverwijk werd het schilderij ‘ontdekt’. Toen taxateur Jeroen Zoetmulder het schilderij zag, wist hij meteen dat het veel waard was: “Je voelt het gelijk: dit zit goed.” Het schilderij is volgens hem zo’n 20.000 euro waard. “Zo vaak komt een Jan Steen niet op de markt”, vertelde Zoetmulder aan RTV Noord-Holland.

Advertentie

Op het schilderijtje staat een feestende man. Zoetmulder zegt dat het vermoedelijk het kleinste schilderij is wat Jan Steen ooit maakte, wat het tot een zeldzaam exemplaar maakt. Binnenkort zullen experts definitief oordelen of het schilderij authentiek is. En of het jonge stel dus daadwerkelijk 20.000 euro rijker is.

Bronnen: NOS, RTVNH.

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien