Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Zo vaak moet je sex hebben voor een gelukkige relatie

Veel sex betekent in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet per se een betere relatie. Canadese onderzoekers zochten 30 jaar lang naar het antwoord op de vraag hoe vaak je sex moet hebben voor een gelukkig huwelijk. 

Het antwoord: 1 keer per week is ideaal. Die conclusie is niet zomaar uit de lucht gegrepen; ze deden maar liefst 30 jaar lang onderzoek onder 30.000 koppels. Psychologe Amy Muise leidde het onderzoek en vertelt dat het niet zozeer gaat om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Meer sex staat niet garant voor een betere relatie. “We weten dat frequente sex vaak geassocieerd wordt met meer geluk, maar dat blijkt niet uit onze studie.”

Advertentie

Jong en oud
Het onderzoek maakt ook meteen korte metten met het vooroordeel dat mannen vaker en oudere mensen minder vaak sex willen. “Onze bevindingen gelden voor mannen en vrouwen, voor jonge en oude mensen én voor koppels die pas of al decennialang gehuwd waren.”

LEES OOK: MANNEN, OPGELET: STOFZUIGEN IS GOED VOOR JE SEXLEVEN

Realistisch blijven
Volgens Amy is de belangrijkste les dat sex essentieel is om een sexuele band met je partner te houden, maar dat het wel belangrijk is om realistisch te blijven. “We hebben het nu eenmaal ook druk met werk en familiale verplichtingen.”

Verademing
Sexuologe Tracy Cox gelooft dat dit onderzoek een verademing voor een hoop koppels zal zijn. “Sex is erg belangrijk om relaties te versterken, maar één keer per week is een realistisch en haalbaar doel, ook voor drukbezette mensen. We houden allemaal vast aan die onhaalbare mythe dat we zo veel mogelijk sex zouden moeten hebben, maar daar is ons lichaam niet voor gemaakt.”

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:
Liefde- en passievlogger Guusje: zo geef je je sexleven een boost:

LEES OOK:

Bron: HLN.be/The Independent. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 19 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zondag 19 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien