Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

6 x dit is waarom slapen zo belangrijk is

Kruip er maar lekker vroeg in vanavond, in je warme bed. Want slapen is heel belangrijk: check deze 6 redenen maar eens.

Deze redenen zijn overigens ook prima om eens een wekker lekker te laten gaan.

Advertentie

 1. Niet zo grappig
  Als je niet genoeg uren pakt in je zachte vierkante meter in huis, dan zorgt dat ervoor dat je prikkelbaar en ongeduldig bent. Het beïnvloedt zelfs je gevoel voor humor. Dus denk aan je familie, vrienden en collega’s voor je weer een nacht wilt doorhalen.
 2. Niet zo slim
  Oei: kom je een keer een dag niet zo scherp uit hoek? Elk verloren uur slaap – van de 8 nodige uren –  veroorzaakt het verlies van ongeveer 1 IQ-punt. Stel je voor hoe gebrekkig je brein functioneert na een hele week slecht slapen….
 3. Een tikkie zwaarder
  Te weinig uren slapen, beïnvloedt de wijze waarop je lichaam voedsel verwerkt. Op de lange termijn kan dit zelfs tot onnodige extra kilo’’s leiden.
 4. Hatsjie
  Slaapgebrek kan je immuunsysteem verzwakken, waardoor je kwetsbaarder wordt voor virussen en bacteriën. Daardoor word je sneller ziek.
 5. Knappe kop
  Maar ook je buitenkant profiteert van een goede nachtrust. Zo is een lange slaap goed voor je huid. Straal je de volgende dag meteen weer.
 6. Focussen
  Ernstig slaapgebrek heeft hetzelfde effect als alcohol: je reactievermogen vertraagt. Je kunt je voorstellen hoe gevaarlijk het is als je in een dergelijke toestand gaat autorijden, sporten of andere activiteiten onderneemt waarbij concentratie nodig is… Oppassen dus, als je niet lekker hebt geslapen.

Wij zijn overtuigd van het belang: gááp…

Bron: Elsevier. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien