Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Waarom slippers zo slecht zijn voor je voeten

Het geluid van klepperende slippers geeft toch wel het ultieme zomergevoel. Maar wat blijkt? Slippers zijn zo’n beetje het slechtste wat je je voeten aan kunt doen.

Hakken zijn zeker in de zomer met die opgezette voeten een crime. Heerlijk dus om een beetje rond te kuieren op teenslippers – schiet je zo aan en ook nog eens een van de weinige soorten schoeisel waar je tijdens hoge temperaturen geen zweetvoeten van krijgt. Maar helaas: slippers zijn nog slechter voor je voeten dan hoge hakken. Daarvoor waarschuwt podoloog Tariq Khan.

Advertentie

Gevaarlijk
“Slippers zijn gevaarlijk. Het is het dunste, slechtst ondersteunende schoeisel dat je kan dragen. Omdat je met je tenen grip hebt op de slipper, geeft dat een hoop spanning en druk op je tenen en wreef. Idealiter draagt iedereen een hak van drie centimeter. Omdat bij slippers je hiel juist niet omhoog komt, overstrekt je voetzool en kan de pees van je achilleshiel tot aan je teen ontstoken raken”, legt hij uit.

Lees ook: zo verzorg je je voeten

Kramp
“Als je last hebt van strakke kuiten, iets wat veel voorkomt bij hardlopers en hakkendragers, is de kans hierop nog groter. Het begint meestal met gewone pijn, maar dat kan zich ontwikkelen tot hevige kramp en een brandend gevoel. Het wordt erger als je loopt of rent en is meestal op z’n ergst als je net wakker bent.”

Overbelaste spieren
Slippers zijn extra problematisch omdat je voeten daar na een lange winter niet meer aan gewend zijn. “Het probleem is dat mensen ze al een jaar niet hebben gedragen. Met zo’n plotselinge verandering kun je in heel korte tijd last krijgen van acute pijn. Het kan zorgen voor overbelaste spieren in de schenen, de voorkant van je enkels en de voeten. Je verandert je loopje als je slippers draagt en dat kan op den duur weer leiden tot mechanische problemen in de knie of rug.”

Lees ook: zó slecht is zitten voor je lijf

Op de weg
En tot slot zijn slippers ook nog eens heel gevaarlijk om te dragen tijdens het autorijden. In Engeland veroorzaken ze 1,4 miljoen ongelukken en bijna-ongelukken op de weg.

Draag je toch graag slippers en schiet ‘ie steeds los aan de onderkant? Zo kun je dat voorkomen:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Bron: The Daily Mail. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van vrijdag 17 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze vrijdag 17 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien