Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Deze huishoudelijke taken zijn het beste voor de lijn

Regelmatig sporten en bewegen: natuurlijk, dat willen we allemaal braaf volhouden. Maar wist je dat je met je huishoudelijke taken ook behoorlijk goed aan je lijn werkt?

Dit zijn de meest sportieve bezigheden rondom het huishouden op een rij.

Advertentie

1. Winkelen
De wekelijkse boodschappen doen, daar ben je algauw een uur mee kwijt. Maar dat hoeft niet per se negatief te zijn: op dat uur verbrand je tot 260 kcal door de winkelkar voor je uit te duwen, de spullen in te laden en rond te lopen met tassen.

2. Schoonmaken
Een huishoudelijke taak waar niemand echt dol op is, maar die wel nog relatief veel kilocalorieën verbrandt. Een half uur vegen of dweilen verbrandt al gauw 150 kcal, en als je dan nog eens een half uur het aanrecht poetst, mag je er nog eens 80 kcal bij optellen.

3. Opruimen
Een hele tijd rondlopen, voortdurend bukken, dingen dragen, trappen op- en aflopen… Opruimen is één van de meest vermoeiende huishoudelijke taken. Per uur ben je algauw 450 kcal kwijt.

4. Tuinieren
In de tuin werken: heerlijk om lekker buiten te zijn én goed bezig te zijn met de lijn. Onkruid wieden, de boel aanvegen of bloemen planten? Dan verbrand je 330 kcal per half uur. Met een uurtje het gras maaien – met een grasmachine die je moet duwen weliswaar – ben je zo’n 320 kcal kwijt.

5. Schilderen
Een kamer van een nieuw laagje verf voorzien? Dat kost je algauw een uurtje of 3 zwoegen en zweten. Maar na die drie uur schilderen ben je wél mooi 1.020 kcal kwijt. Ook mooi meegenomen: het scheelt je weer de kosten voor een schilder.

LEES OOK:

Bron: HLN. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien