Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Deze huishoudelijke taken zijn het beste voor de lijn

Regelmatig sporten en bewegen: natuurlijk, dat willen we allemaal braaf volhouden. Maar wist je dat je met je huishoudelijke taken ook behoorlijk goed aan je lijn werkt?

Dit zijn de meest sportieve bezigheden rondom het huishouden op een rij.

Advertentie

1. Winkelen
De wekelijkse boodschappen doen, daar ben je algauw een uur mee kwijt. Maar dat hoeft niet per se negatief te zijn: op dat uur verbrand je tot 260 kcal door de winkelkar voor je uit te duwen, de spullen in te laden en rond te lopen met tassen.

2. Schoonmaken
Een huishoudelijke taak waar niemand echt dol op is, maar die wel nog relatief veel kilocalorieën verbrandt. Een half uur vegen of dweilen verbrandt al gauw 150 kcal, en als je dan nog eens een half uur het aanrecht poetst, mag je er nog eens 80 kcal bij optellen.

3. Opruimen
Een hele tijd rondlopen, voortdurend bukken, dingen dragen, trappen op- en aflopen… Opruimen is één van de meest vermoeiende huishoudelijke taken. Per uur ben je algauw 450 kcal kwijt.

4. Tuinieren
In de tuin werken: heerlijk om lekker buiten te zijn én goed bezig te zijn met de lijn. Onkruid wieden, de boel aanvegen of bloemen planten? Dan verbrand je 330 kcal per half uur. Met een uurtje het gras maaien – met een grasmachine die je moet duwen weliswaar – ben je zo’n 320 kcal kwijt.

5. Schilderen
Een kamer van een nieuw laagje verf voorzien? Dat kost je algauw een uurtje of 3 zwoegen en zweten. Maar na die drie uur schilderen ben je wél mooi 1.020 kcal kwijt. Ook mooi meegenomen: het scheelt je weer de kosten voor een schilder.

LEES OOK:

Bron: HLN. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 19 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zondag 19 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien