Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Wat een eerbetoon: vader zet tatoeage van het AMC-logo

Dat zal het Academisch Medisch Centrum (AMC) niet eerder meegemaakt hebben… De vader van een patiëntje besloot hun logo op zijn arm te vereeuwigen.

Bij Hart van Nederland vertelt Dietrich van der Heijden dat hij het AMC op zijn arm heeft laten zetten als onderdeel van een reeks van uiteindelijk 12 tatoeages die het levensverhaal vertellen van zijn 5-jarige zoontje Wesley. Artsen dachten dat de zieke Wesley niet ouder zou worden dan 3 jaar, maar gelukkig bleek hij een volhoudertje. Dat hij niet oud gaat worden is iets waar zijn vader rekening mee houdt; op zijn pols houdt hij ruimte voor de tatoeage van zijn sterfdatum.

Advertentie

Surrogaatmoeders
Door een hersenafwijking heeft Wesley bijna de helft van zijn leven in het Emma kinderziekenhuis van het AMC gelegen, waar iedereen voor hem klaarstond. Die steun raakt vader Dietrich, vertelt hij voor de camera: “De verpleegsters zijn allemaal surrogaatmoeders. Ze staan altijd voor je klaar. Je krijgt een arm om je heen, ze proberen met je mee te denken en je troost te geven. Het AMC is ons tweede thuis.” De verpleegsters zijn diep onder de indruk van zijn gebaar.

LEES OOK:

Bekijk ook hoe dit meisje in een té lieve brief haar dokter bedankt en hoe hij vervolgens in tranen uitbarst:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Nieuw: Libelle op WhatsApp. Meld je gratis aan.

Bron: Hart van Nederland. Beeld: iStock 

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien