Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zó geef je minder geld uit deze zomer

De vakantie staat voor de deur! De ideale periode om eens de boel de boel te laten en niet te streng voor jezelf te zijn. Winkelen, uit eten en in de zon liggen is het plan. Toch? Maar pas op dat je niet te veel geld uitgeeft.

Een goede vakantie voor een mooi prijsje boeken is één, maar zie vervolgens het zomerse uitgavenpatroon maar eens in de hand te houden. Een terrasje hier en een ijsje daar, dure croissants op de camping. En die lokale markt waar alles niets lijkt te kosten, maar je alles bij elkaar toch nogal wat gespendeerd hebt. Zo vliegt het geld je portemonnee uit.

Advertentie

Vakantie valt vaak 20% duurder uit
Ruim 80% van de Nederlanders budgetteert de vakantie niet van tevoren, maar weet pas achteraf wat de kosten waren. Voor een kwart van deze gezinnen pakt de vakantie gemiddeld 20% duurder uit dan verwacht. En dan zijn er na de zomer ook nog de vaste uitgaven, zoals schoolgeld en -spullen voor de kinderen en winterjassen voor het hele gezin.

Bedrag achter de hand
Zolang er een bedrag achter de hand is om het hoger uitgevallen vakantiebudget te compenseren, is er niets aan de hand. Wie dat niet heeft, houdt met de volgende tips de kosten binnen de perken:

1. Maak een inpaklijst
Aankopen op vakantie, zoals zonnebrand, zijn vaak duurder. Maak gebruik van een handige online inpaklijst om niets te vergeten.

2. Pak het goedkoopste terrasje
Schuif niet aan op het terras op een toeristisch pleintje, maar kijk een straatje verder waar je niet de hoofdprijs betaalt.

3. Geld opnemen buiten Europa
Geld opnemen met een pinpas in eurolanden kost niets, buiten eurolanden kost het geld. De hoogte van dat bedrag hangt af van je bank. Geld opnemen met een creditcard is nog duurder, voor elke opname betaal je minimaal € 4,50.

4. Hou uitgaven bij
Voorkom verrassingen door in een notitieboekje bij te houden hoeveel je uitgeeft. Met meerdere mensen op vakantie? Kijk eens op Wiebetaaltwat.nl om onderlinge uitgaven te verrekenen.

5. Reis naar Schiphol? Gebruik Tinker Taxi
Ga je op reis met het vliegtuig en moet je met het hele gezin naar Schiphol? Gouden tip: boek een Tinker Taxi. Die is meestal een stuk goedkoper dan een reguliere taxi. Boek ‘m ruim van tevoren, dat scheelt nog meer geld.

6. Schakel dataroaming op je mobiele telefoon uit
Voorkom een onaangename verrassing -in de vorm van een gepeperde rekening- bij thuiskomst en schakel je dataroaming op je smartphone uit.

Helemaal geen vakantieplannen? Dan zal dit rustgevende uitzicht je goed doen…

LEES OOK:

Tekst: Deborah Ligtenberg. Bron: CBS, Nibud

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien