Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Stadstuinen + nog 7 gouden weekendtips voor zaterdag 18 en zondag 19 april

De enige vraag die ons bezighoudt in de 48 uur die een weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn onze gouden weekend tips voor zaterdag 18 en zondag 19 april.

  • Hup, naar buiten

Stadstuinen
Al een tijdje plannen voor een moestuin, maar komt het er niet van? Gelukkig zijn er steeds meer stadstuinen, stadsmoestuinen en en stadsakkers waar je tegen betaling of een paar uurtjes meehelpen zelf mag oogsten. Hier de twee leukste stadstuinen:

Advertentie

– Oogsttuin ‘In het Volle Leven’ ligt in Vortum Mullem bij Boxmeer. Als je lid wordt van de tuin, ben je elke dag welkom om biologische groenten, kruiden, bloemen en klein fruit te oogsten. Zin om mee te werken in de tuin? Van harte welkom!

– Bij De Stadsakker in Groningen kun je niet zelf oogsten, maar wel wekelijks een groentepakket ophalen bij de inspirerende Stadsakker-winkel. Op de website staan lekkere recepten van andere abonnees en volop inspiratie voor eigen tuin en balkon.

Landelijke Dag tegen Pesten
Eignelijk moeten we elke dag even nadenken over pesten. Op zondag 19 april wordt er extra aandacht aan besteed, door Stichting Stop Pesten Nu! Het is dan namelijk de Landelijke Dag Tegen Pesten. In het Ouwehands Dierenpark te Rhenen is er deze dag een feestelijk evenement. De belangrijkste boodschap is: maak pesten bespreekbaar. Verschillende Bekende Nederlanders zijn ook aanwezig om hun steentje bij te dragen. Kijk hier voor meer informatie.

Affordable Art Fair Maastricht
Tijd voor een nieuw kunstwerk aan de muur? Dit weekend is er de Affordable Art Fair in Maastricht. Op de beurs wordt originele, hedendaagse en ‘betaalbare’ kunst tot € 6000,- getoond, van nationale en internationale kunstenaars. De kunstwerken komen uit 40 verschillende galeries van over de hele wereld. Ook al wil je niks kopen, het is al een uitje om alle kunstwerken te bewonderen. De kunstbeurs is er van 16 tot en met 19 april in de Tapijnkazerne in Maastricht

Het leven aan boord
Hoe zag het leven aan boord van een schip er vroeger uit? Hoe bestuurde je zo’n schip, wie deed wat en wat werd er gegeten en gedronken? Enne… was het er wel een beetje schoon? Vanaf 18 april kun je met het hele gezin het spannende ‘Het leven aan boord-spel’ spelen in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het spel is onderdeel van de gelijknamige familietentoonstelling.

Word Press Photo 2015
Heb je een grote voorliefde voor fotografie? Dan is de World Press Photo 2015 tentoonstelling in de De Nieuwe Kerk in Amsterdam een echte aanrader. Aanstaande zaterdag gaat de expositie met indrukwekkende persfoto’s van start. Alle foto’s van de 41 prijswinnaars, uit 17 verschillende landen, zijn er te bewonderen. In het midden van de kerk hangt ook een groot scherm waarop de prijswinnende foto’s zijn te zien van de multimediawedstrijd. De expo is dagelijks geopend t/m zondag 5 juli.

  • Lekker binnen blijven

Nieuwe boeken
Met de Boekenweek net achter de rug is het lastig kiezen uit al dat nieuws in de boekwinkel. Deze twee non-fictie boeken vielen ons op, alleen al door de titels:

Denken helpt, Jan Drost
Denken helpt. Als je dat nou maar vaak genoeg tegen jezelf zou zeggen op een dag, zou het leven dan anders zijn? De boeken over filosofie van Jan Drost zijn allesbehalve zweverig, maar geven simpele handvatten voor het leven van alledag, waarbij vragen aan bod komen als: wat is geluk? Hoe om te gaan met angst, verdriet of rouw? Maar ook luchtige zaken als: waarom regent het altijd als ik de deur uitga? Dus voor iedereen die al een tijdje flirtte met de gedachte iets filosofischer in het leven te staan: denken helpt!

Wat denkt u dokter, Rutger Verhoeff
De rol van de huisarts wordt steeds groter. Eigenlijk verwachten we dat hij zo veel mogelijk zelf doet en we ook nog eens zo kort mogelijk in de wachtkamer hoeven te zitten. Maar hoe ziet een werkdag van die huisarts er eigenlijk uit? Huisarts Rutger Verhoeff besloot zijn mooiste, moeilijkste en grappigste momenten als huisarts op te schrijven. Uit het boek spreekt een grote liefde voor het vak en zijn patiënten. Eindelijk eens positieve woorden over de zorg.

Leuk online
Een van onze favoriete culinaire sites is die van de Frans-Chinese blogger Mimi Thorisson. Zij en haar vier kinderen zijn al net zo mooi als de bordjes eten die ze opmaakt. Een beetje jaloersmakend – wij willen dit ook kunnen! – maar wel heerlijk om even bij weg te dromen. En de recepten, die zijn gewoon heel erg goed. Haar site is Engelstalig, maar onlangs kwam haar eerste kookboek vertaald in het Nederlands uit: Mijn keuken, een jaar koken op het Franse platteland.

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien