50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Trending: #dierenpolitie dreigt ten onder te gaan

Door reorganisaties en bezuinigingen is er straks waarschijnlijk geen geld meer voor de dierenpolitie. Agenten worden steeds meer ingezet voor ander politiewerk en bovendien melden maar weinig mensen zich aan als ‘animal cop’.

Dat blijkt uit onderzoek van De Persdienst. Aanvankelijk zouden er vijfhonderd fulltime dierenagenten komen. Inmiddels is dat aantal naar beneden bijgesteld en worden agenten opgeleid tot ‘taakaccenthouder’, waarbij de jacht op dierenbeulen onderdeel is van het takenpakket.

Advertentie

Van de 160 dierenagenten heeft bijna de helft nauwelijks tijd om af te gaan op meldingen van mishandelde en verwaarloosde dieren, zegt directeur van de Dierenbescherming, Frank Dales. Volgens Dales raakt hun werk “ondergesneeuwd” door de personele reorganisaties van de Nationale Politie. Hij wil dat er een vastgestelde tijd komt voor agenten om de dierenbeulen op te sporen. “Nu is daar niets over afgesproken en dat gaat ten koste van de aanpak van dierenleed”, verklaart Dales tegenover De Persdienst.

Via Twitter laten veel mensen onder #dierenpolitie weten dat het jammer is…

En dat ze zo hard nodig zijn…

Dat het absurd is…

En vooral dat het een slechte zaak is…

Uiteraard laat ook Marianne Thieme van De Partij van de Dieren van zich horen…

Vind je het ook niet kunnen dat de dierenpolitie verdwijnt? Teken dan de Petitie in de tweet hieronder.


Foto: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien