Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: hoe kom je aan een trillend ooglid?

Veel mensen hebben het wel eens als ze moe of gestrest zijn: een trillend ooglid. Hoe komt dat eigenlijk?

We vragen het aan dokter Rutger, bekend van zijn vlogs op Libelle TV. “Een trillend ooglid is onschuldig”, vertelt hij. “Het wordt veroorzaakt door o.a. (over)vermoeidheid, stress of langdurig ingespannen werk met de ogen, zoals lezen of computerwerk.”

Advertentie

Theorieën
Maar hoe komt het dan precies, dat je ooglid gaat trillen als je moe bent? “Daar zijn verschillende theorieën over, maar waarschijnlijk komt het doordat de zenuwuiteinden die de spieren van de oogleden aansturen, geïrriteerd raken door overbelasting (door te weinig rust of te hoge arbeid).” Heb je dus last van een trillend ooglid, dan is het hoog tijd om even te ontspannen!

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Beeld: iStock

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien