Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Bewezen: van tv kijken word je echt een beetje hersendood

Misschien had je al zo’n vermoeden, maar nu is het bevestigd: uren apathisch Netflixen maakt je een beetje hersendood. Onderzoekers ontdekten dat veel tv kijken in combinatie met weinig beweging ervoor zorgt dat de hersenen slechter werken. 

De Northern Institute for Research and Education volgde 25 jaar lang een groep mannen en vrouwen tussen de 18 en 30 jaar. Uit dat onderzoek blijkt dat mensen die in die leeftijdscategorie minstens 3 uur per dag tv kijken en weinig bewegen, het slechtst scoren op cognitieve testen. In die testen werd gekeken naar de hersenfunctie en de resultaten werden vergeleken met mensen die minder tv keken en meer bewogen.

Advertentie

LEES OOK: WORD JE DEPRESSIEF VAN URENLANG SERIES KIJKEN?

Latere leeftijd
Af en toe een avond een seriemarathon houden is niet erg. Er een gewoonte van maken is echter geen goed idee. Zeker voor adolescenten die daarbij ook nog eens weinig bewegen. Die groep kan op latere leeftijd problemen krijgen met cognitieve functies. “De meeste mensen liggen niet wakker van hun verstandelijke gezondheid als ze jonger zijn, maar deze studie toont aan dat het toch belangrijk is om te minderen met tv kijken en juist wel veel te bewegen. Vooral als je jong bent”, zegt de hoofdonderzoeker.

LEES OOK:

VIDEO: Hoe herken je het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie? Dokter Rutger legt het uit.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: HLN. Beeld: iStock. 

Speel hier de snackpuzzel van zaterdag 25 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zaterdag 25 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien