Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Tweeduizend vroege schoolverlaters minder

Goed nieuws: steeds minder leerlingen verlaten voortijdig school. Het aantal vroege schoolverlaters is vorig schooljaar met 1970 afgenomen.

Een jaar eerder daalde het aantal jongeren dat in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zonder diploma van school ging nog met 8300. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft de nieuwste cijfers over de voortijdige schoolverlaters bekendgemaakt. In totaal zijn dat er nu 25.970. Dat is 1,9 procent van alle leerlingen, tegenover 2,1 procent een jaar eerder.

Advertentie

Beloning
De bedoeling is dat het aantal schoolverlaters in 2016 is teruggedrongen tot hoogstens 25.000. Begin deze eeuw gingen nog zo’n 71.000 scholieren van school zonder een diploma dat voldoende kansen biedt op werk. Bussemaker wil dat scholen en gemeenten meer doen om jongeren die met meerdere problemen kampen hun school af te laten maken. Scholen die werk maken van beter onderwijs worden daarvoor financieel beloond.

Bron: ANP

 

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien