Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zóveel calorieën verbrand je met een potje twerken

Twerken. Eigenlijk hoor je er niet meer bij in de jongere generatie als je dat billengeschud niet kunt. Maar wist je dat die dans ook goed is voor je conditie?

Les Mills, een bekend internationaal bedrijf dat workouts ontwikkelt, gebruikt twerken zelfs in zijn fitnessprogramma Bodyjam. Hier een aantal tips van Dave Kyle, hoofdtrainer van Les Mills in Groot-Brittannië, voor een goede workout:

Advertentie

1. Draaien met je heupen
Opwarmen doe je door met je heupen te draaien. Draai ze van links en naar rechts. De heupen mogen lekker omhoog.

2. Squats
Het doen van squats is belangrijk bij twerken. Daar train je ook nog eens je benen en billen mee.

3. Bootyshake
De bootyshake is een belangrijke oefening voor elke aspirant twerker. Bij de Bodyjam-workout is het het doel om met je achterste te schudden, terwijl je de rest van je lichaam stil houdt. Zo moeten jouw bilspieren het hardst werken.

4. Tong binnenboord
Last but not least: steek vooral niet je tong uit, zoals zangeres Miley dat wel deed en twerken wereldberoemd maakte. Dat ziet er bij haar al niet charmant uit, laat staan bij onszelf. Bovendien zou je er zomaar per ongeluk op kunnen bijten als je er net een goede squat ingooit.

530 calorieën
Volgens Gandalf Archer, die Bodyjam voor Les Mills internationaal heeft ontwikkeld, wordt er tijdens een workout van 55 minuten 530 calorieën verbrand. De heupen worden er naar verluidt sterker door, hetgeen op latere leeftijd osteoporose kan voorkomen. Ook de buik-, been- en bilspieren zouden sterker worden door de dans, aldus de Daily Mail.

Bekijk hieronder een filmpje met wat twerk-moves, waarin ook de meer uitgesproken twerk aan bod komt waarbij je handen op je knieën rusten en je polsen naar buiten gericht zijn.

Wil je meer weten over de workout, kijk dan op NU.nl.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien