Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Het is een feit: van knuffelen word je gelukkiger!

Heb jij je man of kinderen vandaag al lekker stevig vastgepakt? Zou je wel moeten doen, want wat blijkt: knuffelen is hartstikke goed voor je gezondheid én voor je relatie.

Een team van ABC News ging op onderzoek uit en zette op een rijtje waarom knuffelen zo goed voor je is. Wij kunnen ons er wel in vinden en zoeken vanavond dat dekentje en die man op de bank direct op om dit te testen.

Advertentie

1. Je relatie krijgt een opkikker
Of het nu heel pril of al jaren ‘aan’ is tussen jullie, knuffelen blijft erg belangrijk om je band sterk te houden. Een mannenlichaam reageert wel net iets anders op een lekkere knuffel dan een vrouwenlichaam: hij voelt voornamelijk warmte en geluk, terwijl zij er ietwat opgewonden van kan raken. Wie had dat gedacht?

2. Communicatieve vaardigheden
Knuffelen betekent: samen zijn, heel dicht bij elkaar en je vertrouwd voelen bij je partner. En dat heeft dan weer als positief gevolg dat de communicatie tussen jullie sterker wordt. Als je lekker tegen een warm lijf aanligt (of aanhangt) deel je sneller je gevoelens omdat het veilig en warm voelt. En ook zonder woorden te gebruiken geeft jouw oprechte knuffel al aan: hee, dit voelt goed, ik vind je lief en ben graag bij je.

3. Bloeddruk naar beneden
Door te knuffelen en elkaar op die manier je liefde te tonen, komt er in je hersens een stofje vrij, oxytocine, dat helpt om je bloeddruk laag te houden en de stress die je voelt onder controle te krijgen. En ook als je even niet in the mood bent voor een stevige pakkerd, wordt hetzelfde positieve effect al bereikt met een simpele aanraking zoals een hand op je arm.

4. So happy together
Na al deze voordelen van knuffelen is het niet zo heel gek dat knuffelen -als je het regelmatig en oprecht doet- je een gelukkig(er) gevoel geeft. Knuffelen verbindt en verwarmt en geeft zowel mannen als vrouwen een lekker gevoel. Sterker nog: jouw man zal het vast waarderen als jij door zo’n lekkere knuffel wellicht nóg iets dichter tegen hem aan gaat plakken. Knuffelen maar!

KIJK OOK: Fijn dat je er bent: als het om vriendinnen gaat, ben jij de liefde van m’n leven.”

LEES OOK:

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock

Áltijd groen in je keuken met deze zelfgemaakte kruidentrolley

kruidentrolley

Niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar waar laten we al die potjes? Nou, in deze leuke trolley, die je heel makkelijk zelf maakt.

Dit heb je nodig voor de kruidentrolley

  • Zwarte houten keukentrolley € 49,- | 6 opbergblikken taupe 11x11x16 cm € 4,- p.st | Houten schaal Venezia € 7,- | Schuurblok middel € 1,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien