Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

V&D is gered

Warenhuisketen V&D is gered. Sun Capital (de eigenaar van V&D), de banken en de verhuurders van de winkelpanden zijn tot een akkoord gekomen over het reddingsplan.

De verschillende partijen zaten al sinds het weekend om de tafel om tot een overstemming te komen. Er is nu een oplossing voor de financiering op korte termijn. Voor de langere termijn zijn er basisafspraken gemaakt. Individuele pandeigenaren hebben afgesproken om de huur te verlagen.

Advertentie

Salarisverlaging
Met de vakbonden heeft V&D nog geen overeenstemming bereikt. De winkelketen wil met hen nog verder onderhandelen over een loonkostenverlaging en hoopt een uitspraak van de rechter te voorkomen. Volgens V&D moeten de lonen omlaag, omdat die in het warenhuis hoger zijn dan bij vergelijkbare winkels. De bonden waren eerder naar de rechter gestapt om een salarisverlaging van 5,8 procent van het personeel te voorkomen.

Tevreden
“We zijn erg tevreden dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retaillandschap”, aldus een woordvoerder van V&D.

Bronnen: NOS, Nu.nl. Beeld: ANP

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien