Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

V&D is gered

Warenhuisketen V&D is gered. Sun Capital (de eigenaar van V&D), de banken en de verhuurders van de winkelpanden zijn tot een akkoord gekomen over het reddingsplan.

De verschillende partijen zaten al sinds het weekend om de tafel om tot een overstemming te komen. Er is nu een oplossing voor de financiering op korte termijn. Voor de langere termijn zijn er basisafspraken gemaakt. Individuele pandeigenaren hebben afgesproken om de huur te verlagen.

Advertentie

Salarisverlaging
Met de vakbonden heeft V&D nog geen overeenstemming bereikt. De winkelketen wil met hen nog verder onderhandelen over een loonkostenverlaging en hoopt een uitspraak van de rechter te voorkomen. Volgens V&D moeten de lonen omlaag, omdat die in het warenhuis hoger zijn dan bij vergelijkbare winkels. De bonden waren eerder naar de rechter gestapt om een salarisverlaging van 5,8 procent van het personeel te voorkomen.

Tevreden
“We zijn erg tevreden dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retaillandschap”, aldus een woordvoerder van V&D.

Bronnen: NOS, Nu.nl. Beeld: ANP

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien