Libelle Zoomeravond in Blijdorp: nu maar € 10,- p.p.

Zoek binnen:

Overleden vader stuurt dochter ieder jaar een verjaardagskaart

Ook op haar zesde verjaardag lag er een verjaardagskaart voor Zoe McCulloch in de bus. De afzender: haar overleden vader. 

Vader Bruce kreeg een week voor zijn dochter Zoe geboren werd de diagnose huidkanker. De artsen gaven hem maximaal vijf jaar, maar al snel bleek dat te optimistisch. Omdat Bruce besefte dat hij zijn dochter niet zou zien opgroeien, bedacht hij een prachtig project.

Advertentie

Ieder jaar een kaartje
De Schot schreef een hele stapel verjaardagskaarten voor zijn meisje, ieder met een persoonlijke boodschap. Hij schrijft daarin hoe veel hij van zijn dochter houdt, dat hij altijd aan haar zal blijven denken en wenst haar een geweldige dag toe. Zoe zal de kaarten tot haar 16e ontvangen, maar ook voor haar 18e en 21e levensjaar ligt een kaart klaar.


Zoe met de verjaardagskaart voor haar 5e verjaardag

Naar het altaar
Aan de Britse krant The Daily Record vertelt Janet, de moeder van Zoe, dat ze bewondering heeft voor de kracht van haar overleden echtgenoot. “Toen Bruce voor het eerst hoorde dat de kanker uitgezaaid was, zei hij tegen Zoe dat hij er alles aan zou doen om te blijven leven zodat hij haar naar het altaar kon brengen.” Maar het mocht niet zo zijn, dus stelde Bruce zijn doelen bij. “Op het eind was het zijn doel om nog bij haar verjaardag te kunnen zijn.” Dat lukte.


Zoe met haar moeder Janet 

Plannen
Bruce wilder echter ook deel uitmaken van de verjaardagen die nog zouden volgen. Janet: “Hij maakte verjaardagskaarten voor ieder jaar tot haar zestiende verjaardag en nog een kaart voor wanneer ze 18 en 21 zal worden.”


Vader Bruce met zijn dochter Zoe. 

Kaarten schrijven
Toen Bruce lichamelijk niet meer in staat was om de kaarten zelf te schrijven, vroeg hij een vriend om hem te helpen. Janet: “Hij dicteerde een aantal zinnen voor iedere kaart, om haar te laten weten hoeveel hij van haar houdt, dat hij aan haar denkt en haar een geweldige verjaardag wenst.”

Vechten tegen de tranen
Hoewel Zoe nog erg jong is en net als andere meisjes veel verjaardagskaarten krijgt, weet ze dat een kaart van haar vader iets heel speciaals is. Toch begrijpt ze volgens moeder Janet nog niet helemaal hoe ze nog steeds kaarten van haar overleden vader kan ontvangen. “Ze is nog te jong om het al echt te begrijpen. Voor haar is het gewoon leuk en spannend terwijl ik en de rest van de familie tegen onze tranen vechten als ze de kaart open maakt.”

Bron: The Daily Record. Beeld: The Daily Record 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien