Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Verlamde kat en teckel: vrienden voor het leven

Dit bijzondere duo werd door de dierenbescherming gevonden en is sindsdien onafscheidelijk. De teckel Idgie beschermt voortdurend zijn vriendje Ruth, een katje van 7 maanden oud dat zwaar verlamd is.


Dit bijzondere duo werd door de dierenbescherming gevonden en is sindsdien onafscheidelijk. De teckel Idgie beschermt voortdurend zijn vriendje Ruth, een katje van 7 maanden oud dat zwaar verlamd is.

De dierenbescherming vond de twee in oktober op een verlaten oprit. De kat kon zich alleen verplaatsen door zich met haar voorpootjes verder te slepen en het is niet duidelijk wat de oorzaak van de verlamming is. De dierenbescherming denkt een aangeboren aandoening.

Advertentie

De dierenbescherming vond het een vreemde situatie, de twee dieren werden in redelijk goede gezondheid gevonden, ze waren niet vuil of ondervoed, dus het lijkt erop of ze wel een ‘thuis’ hadden. Toen Ruth voor behandelingen en onderzoeken weg was werd Idgie onrustig en ongelukkig, alsof hij constant op zoek naar haar was.

Een nieuwe plek
De twee vonden een thuis bij een plaatselijke dierenwinkel in Osteen, in de staat Florida. Jacqueline Borum is de eigenaar van de dierenwinkel en hondenspa Hollywood Houndz en het goede doel Project Paws. Ze kregen een plekje bij het raam waar ze samen slapen en allebei de nodige aandacht krijgen van klanten en personeel.’We hebben al eerder vriendschappen tussen katten en honden gezien, maar die zijn niets in vergelijking met de band die deze twee hebben’, aldus Borum. Het is nog niet zeker hoelang Ruth te leven heeft, zeker als blijkt dat ze lijdt aan een degeneratieve ziekte. Maar tot die tijd blijft Idgie aan haar zijde.Bron: AD.nl

Eerder verschenen op VrouwOnline

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien