Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit zijn de 5 verrassende voordelen van yoga

Yoga bestaat al sinds mensenheugenis, maar wordt met de dag populairder. Niet gek ook, als je bedenkt dat we tegenwoordig bijna 24/7 bereikbaar zijn en dus altijd ‘aan’ staan; een beetje ontspannen in het hier en nu is harder nodig dan ooit. Leeftijd is trouwens geen excuus: moet je deze 98-jarige dame eens zien! 

Yoga is de perfecte manier om wat bewuster in het leven te staan. Direct na de eerste les voel je al dat je kalmer en iets flexibeler bent. Maar yoga biedt nog meer gezondheidsvoordelen die je misschien nog niet kende:

Advertentie

1. Het versterkt je immuunsysteem
Onderzoekers van de Universiteit van Noorwegen ontdekten dat er iets verandert aan de gen-expressie wat ervoor zorgt dat je immuunsysteem wordt versterkt op celniveau. En dat is niet na jaren yoga: het gebeurt al ter plekke op de mat. Het positieve effect was zelfs sterker dan bij een andere groep die met rustige muziek in hun oren door de natuur wandelde. Omdat je beter leert ademen, verbetert ook je algehele gezondheid. Door een goede ademhaling kunnen je organen beter functioneren.

yoga-12
2. Het verlicht migraines
Mensen die aan migraine lijden, hadden na 3 maanden yogaën al veel minder en minder zware migraine. De oorzaak van migraine is nog niet helemaal duidelijk, maar veel heeft te maken met stress en een verkeerde lichaamshouding. Voor een computer zitten of over je telefoon buigen, zorgt ervoor dat je nek vast komt te zitten. Yoga zorgt ervoor dat je rug- en nekklachten verminderen en dus ook je migraine minder hevig wordt.

yoga-5 3. Het verbetert de bedprestaties
Na 12 weken geeft yoga het sexueel verlangen, opwinding, zelfvertrouwen, orgasmes en bevrediging van mannen en vrouwen een boost. Fysiek gezien komt het doordat yoga de bloedtoevoer in de genitale gebieden laat toenemen, wat belangrijk is om opgewonden te raken. Bovendien train je de ‘moola bandha’, oftewel de bekkenbodemspieren.

gif-9 4. Het helpt je beter slapen
Aan de Universiteit van Harvard ontdekten een paar bollebozen dat 8 weken yoga heel bevorderlijk werkt voor mensen die kampen met slapeloosheid. Uit een ander onderzoek bleek dat mensen die kanker hebben overleefd, beter slapen als ze 2 keer in de week aan yoga doen. Dit komt doordat yoga mensen beter helpt omgaan met stress. Slaapproblemen hebben veel te maken met angst: je gedachten blijft maar gaan en je weet niet meer hoe je moet ontspannen. Ademhalingsoefeningen en mentale oefeningen maken je geest rustig waardoor je makkelijker in slaap valt.

yoga-10

5. Het voorkomt vreetbuien
Mensen die regelmatig aan yoga doen, eten ook bewuster. Doordat ze bezig zijn met hun ademhaling, hebben ze een betere connectie tussen hun lichaam en geest. Door dat bewustzijn ontdek je sneller welke emoties een vreetbui triggeren en dankzij de ademhalingsoefeningen doe je rustiger aan en maak je betere keuzes zodra je een vreetbui voelt aankomen.

yoga11

 

LEES OOK:

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

Bron: Dailyburn.com. Beeld: Shutterstock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien