Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

'Vierkante kaak door kauwgom'

Kauwgom kauwen kan invloed hebben op onze spijsvertering, tanden en zelfs onze gezichtsvorm veranderen. Het kan ook negatieve invloed hebben op onze hersenen.

Wanneer we kauwgom kauwen, maken we gebruik van de kauwspieren aan weerszijden van de kaak. Mensen die de hele dag kauwgom kauwen, zorgen ervoor dat hun kaakspieren groeien. Door deze overactiviteit kan de vorm van je gezicht vierkanter worden.

Advertentie

Ontsteking in kaak
Als mensen voornamelijk aan één kant kauwen, bijvoorbeeld doordat ze tanden missen, kan dit pijn in het hoofd, aan de kaken en in de nek veroorzaken. Na verloop van tijd kan dit zelfs leiden tot een ontsteking in de kaakgewrichten.

Hersenen
Daarnaast kan het kauwen er ook voor zorgen dat je hersenen niet alles opslaan in je geheugen. Veel aspecten van het geheugen vertrouwen namelijk op sub-vocale repetitie. Je hersenen kunnen het niet aan wanneer je woorden herhaalt in je hoofd en tegelijkertijd kauwgom kauwt. “Omdat het een concurrerende activiteit is”, zegt professor Andrew Smith van Cardiff University. “Maar dit onderdeel moet nog verder onderzocht worden.”

Darmen
Bovendien kan kauwgom kauwen ook een negatief effect op je darmen hebben. Door het kauwen wordt er teveel zuur geproduceerd. “Dit kan leiden tot gastritis, een ontsteking van het maagslijmvlies, zweren, blaren, indigestie en pijn”, zegt gastro-enteroloog doctor Nick Read. In veel kauwgom zit sorbitol. “Dit is een slecht geabsorbeerd suiker dat kan gaan gisten. Dit levert gas en een opgeblazen gevoel op.”

Alertheid
Gelukkig heeft kauwgom kauwen ook een positief effect, het kan namelijk je alertheid verhogen, zoals we eerder meldden. Maar wie constant op iets kauwt, of dat nu een pen, kauwgom of vingernagels is, geeft een signaal af dat hij gestrest is. “Voedsel is dan geruststellend, dat kan ook gelden voor kauwgom of voorwerpen zoals een pen”, aldus Cary Cooper, hoogleraar organisatiepsychologie en gezondheid aan de Lancaster University.

Bron: Daily Mail

Eerder verschenen op VrouwOnline

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien