Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Soja, bonen en pinda's helpen overgangsklachten te verminderen

Soja, bonen en pinda’s bevatten bepaalde oestrogenen die als effect hebben dat het aantal overgangsklachten wordt verminderd. Het regelmatig nuttigen van deze voedingsmiddelen kan leiden tot één opvlieger per dag minder.

Dat blijkt uit een metastudie van de Erasmus MC, waarin ruim 6.600 vrouwen zijn onderzocht. De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA.

Advertentie

Verschillen
Onderzoeker Trudy Voortman zegt dat er al veel studies zijn gedaan naar plantaardige therapieën. “Helaas is de kwaliteit van de meeste studies niet zo hoog, omdat er bijvoorbeeld sprake was van een kleine steekproef. Als we alle resultaten van deze studies naast elkaar leggen, dan blijkt daaruit dat vrouwen die supplementen slikken waarin 10 tot 100 mg isoflavonen of fyto-oestrogenen zitten, ongeveer één opvlieger minder hebben per dag dan vrouwen die een placebo slikten.”

Zweten als een otter
“Ook hebben zij minder last van vaginale droogheid.” Helaas: het zorgt niet voor een vermindering van het nachtelijk zweten. Wel waarschuwt Voortman: “Het is van belang dat vrouwen een arts raadplegen als zij deze middelen willen innemen, vooral wanneer zij ook andere medicijnen gebruiken.” Uit eerder onderzoek blijkt dat ruim de helft van de vrouwen op middelbare leeftijd last heeft van opvliegers of nachtelijk zweten tijdens de overgang.

BEKIJK OOK:

Hysterische vrouw afgekoeld met brandblusser.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Bron: nu.nl. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van woensdag 19 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Dol op puzzelen, maar geen puzzelboekje bij de hand? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien