Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Even voorstellen: wij zijn Vrouwonline!

Maak kennis met het huidige Vrouwonline-team. Aangenaam!

Hiep, hiep, hoera! Vrouwonline bestaat 12,5 jaar. En dat willen we vieren door je een kijkje achter de schermen te geven. Het team achter dé nieuwssite voor vrouwen is de afgelopen 12,5 jaar natuurlijk niet hetzelfde gebleven. Maak kennis met het huidige Vrouwonline-team dat jou elke dag weer voorziet van het meest opmerkelijke nieuws, de leukste video’s en de nuttigste tips. Aangenaam!

Advertentie

 

Noortje van den Berg

Productmanager

Twitter: @Noorvdberg

“Houdt van koffie drinken, tacoyo en oude kastjes opknappen.”

Wat deed jij 12,5 jaar geleden?
“12,5 geleden… toen studeerde ik in Amsterdam én liep ik stage bij Vrouwonline! Niet dat ik de afgelopen jaren nooit meer ben weggeweest van de site, maar sinds dit jaar ben ik weer betrokken bij Vrouwonline en is de cirkel voor mij dus echt rond. En 12,5 jaar geleden duurde het nog maar 5 maanden voordat ik mijn grote liefde zou ontmoeten. :)”

 

Cindy Zelen

Sales Developer

Twitter: @CindyZelen

“Ik hou van gezellig eten en drinken met vrienden, en sport graag. Ik tennis en geef Danceballet-les aan leerlingen van 3 tot 43 jaar.”

Wat deed jij 12,5 jaar geleden?
“12,5 jaar geleden was ik 22. Ik zat in het laatste jaar van mijn studie. Nog voordat ik was afgestudeerd had ik een baan gevonden als redacteur bij een tijdschrift. Het bleek meteen een droombaan. Opeens had ik een salaris in plaats van studiefinanciering en van mijn eerste loon heb ik een gigantische kledingkast gekocht. Het beste advies dat ik kreeg: je eerste loon moet je lekker spenden!”

 

Miranda Jansen-de Sain

Freelance redacteur

Twitter: @mirandadesain

“Ik luister graag naar muziek en bezoek regelmatig concerten en festivals. Ook hou ik van winkelen (en als het even kan samen met mijn beste vriendin) en ga ik graag op stap.”

Wat deed jij 12,5 jaar geleden?
“Ik was toen veertien jaar oud, zat op de middelbare school en hield me onder andere bezig met typische tienerzaken: ik ging graag winkelen met mijn beste vriendin, we keken naar jongens, ik luisterde bovendien graag muziek en ging graag op stap. Eigenlijk is er dus niet veel veranderd. Ja, ik ben inmiddels getrouwd, maar qua overige interesses is het hetzelfde gebleven.”

 

Lisanne van Sadelhoff

Freelance redacteur

Twitter: @vansadelhoff

“Hobby’s zijn schrijven, lezen, hardlopen, handballen.”

Wat deed jij 12,5 jaar geleden?

“‘Als je op de middelbare school komt, staat iedereen in de gangen te tongen, hoor’, zei mijn buurmeisje tegen mij toen ik 11 jaar was. Ze kijkt me indringend aan. ‘En jij gaat het ook doen’. Aan die uitspraken dacht ik toen mij werd gevraagd wat ik 12,5 jaar geleden deed. Ik was vooral bezig met het niét leuk vinden van jongens. Terwijl mijn buurmeisje haar woordje deed, zwoer ik mezelf: ik ga ab-so-luut he-le-maal nooit tongen. En nu, 12,5 jaar later? Nu kan ik niets anders doen dan mijn buurmeisje gelijk geven. Ik heb mijn eigen belofte verbroken.”

 

Michèle Bevoort

Freelance redacteur

Twitter: @michelebevoort

“Ik hou van reizen en ben dan ook zelf reisgidsen gaan schrijven met een vriendin/freelance collega, iets waar ik altijd al van droomde. Ik studeer nu af aan een hele leuke opleiding voor coach/levenstherapeut, ik heb een passie voor de psyche van de mens. Mijn werk is eigenlijk ook stiekem mijn hobby. Nu o.a. voor Vrouwonline en daarnaast schrijf ik ook boeken (I Love Me en Voel je Sparkle zijn de eerste twee).”

Wat deed jij 12,5 jaar geleden?

“Toen werkte ik net als redacteur voor Cosmopolitan en was ik ‘on top of the world’, voor Cosmo heb ik veel gereisd en dat was een heerlijke tijd.”

 

Mariska Lokker

Freelance redacteur

Twitter: @gobblefunk

“Het ligt heel erg voor de hand, maar ik hou van taal en tekst. Als ik niet schrijf of blog, maak ik graag foto’s die ik post op Instagram. Of lange wandelingen op het strand met onze hond Bob. Daarnaast heb ik een onbegrepen voorliefde voor kringloopwinkels, oud behang en Parijs.”

Wat deed jij 12,5 jaar geleden?

“Toen werkte ik echter nog in de ICT. Ik besloot mijn loopbaan een draai te geven en ging in deeltijd Communicatie studeren. Hobby werd werk!”

 

Soraya Mardjoeki

Stagiaire marketing

“In het dagelijks leven luister ik veel naar muziek in alle genres en in het weekend bezoek ik regelmatig films, concerten en festivals. Verder hou ik van koken, reizen en duiken.”

Wat deed jij 12,5 jaar geleden?

“12,5 jaar geleden trotseerde ik met mijn 12 jaar, verse beugel en jeugdpuistjes de brugklas. In mijn vrije tijd deed ik niets anders dan streetdance en MSN’en.”

 

Laura Hiddinga

Stagiaire redactie

Twitter: @LauraHiddinga

“Je vindt mij meestal vastgeplakt aan mijn mobiel, tv of laptop: ik houd van (ver)dwalen op het internet en ik ben een zelfbenoemde film- en tv-seriejunkie. Ook leuk: katten- (en andere dieren)filmpjes, koffie, thee en pasta.”

Wat deed jij 12,5 jaar geleden?

“Toen was ik bijna 9 jaar en ik wist het al zeker: later als ik groot ben, wil ik naar Hoofddorp. Want daar zat de redactie van mijn favoriete blad, o jawel, de Tina. Sanoma, daar moest en zou ik ooit terecht komen. 12,5 jaar in de toekomst zit ik er op de redactie van Vrouwonline, joepie!”

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Tóch nog goede afloop voor TVOH-afvaller Alyssa: Ali B deelt ontroerend filmpje

Voor Alyssa van Ommeren zat het tijdens de liveshow van vrijdagavond niet mee: ze moest aan het einde van de aflevering het veld ruimen, terwijl veel mensen van mening waren dat ze dit absoluut niet verdiende. Haar coach Ali B liet het hier gelukkig niet bij zitten en kwam na de afloop van de show met goed nieuws.

Al aan het einde van de liveshow deelde hij Alyssa mee dat hij nog een samenwerking met haar zou aangaan en direct na de show voegde hij daad bij woord.

Advertentie

Teleurgestelde Alyssa

Zowel Ali als Anouk zijn ontzettend geschokt als ze aan het einde van de aflevering er achter komen dat hun pupillen Alyssa en Lucas de minste stemmen hebben gekregen. Als Alyssa uiteindelijk degene blijkt te zijn die weg moet, is dan ook in alle staten. Hij belooft haar een samenwerking. En die samenwerking blijkt hij wel héél snel te hebben geregeld. Kort na de liveshow vraagt hij namelijk Alyssa bij hem te komen, waarna hij wel héél leuk nieuws met haar deelt.

Grote verrassing

De rapper heeft namelijk geregeld dat niemand minder dan Snelle Jelle een single met Alyssa gaat opnemen. En alsof dat nog niet genoeg is laat Ali weten dat hij alle kosten van het uitbrengen van het nummer op zich zal nemen en dat niemand minder dan zangeres Maan ook een handje gaat helpen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: Instagram, Screenshot RTL

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wouke van Scherrenburg: “Mijn generatie is misschien teveel aan seksisme gewend”

Wouke van Scherrenburg (74) is oud-politiek verslaggever en nog altijd actief op radio, televisie en vooral op Twitter. Deze keer geeft ze haar mening over vrouwenhaat.

In mijn woonplaats is Mark Rutte op bijna alle verkiezingsposters beklad met een hitlersnorretje. Hoe vol haat moet je zitten zijn om de premier van een democratie af te beelden als een van de gruwelijkste leiders die de wereld ooit kende. Op de social media, met name op het op politiek gerichte Twitter, worden lijsttrekkers uitgescholden, ernstig ziek of dood gewenst. Het hoort er bij kun je denken, BNers en politici zijn nu eenmaal doelwit van trieste dwaallichten die zich pas gezien voelen als ze anoniem kunnen schelden en tieren. Dus toen de berichten over vrouwenhaat, specifiek tegen de vrouwen in de Tweede Kamer, deze week steeds meer naar buiten kwamen dwong ik mezelf, als fervent voorvechter van vrouwen, kritisch na te denken of vrouwen inderdaad anders en harder getroffen worden door de haat.

Advertentie

“Ik kon er niet wakker van liggen”

Dat seksisme onuitroeibaar lijkt was me allang duidelijk. Een fractievoorzitter van een regeringspartij liet me na een stevig interview met hem voor het tv-programma Den Haag Vandaag, de ladingen mails zien waarin partijgenoten hun verontwaardiging uitten over de “schandelijk harde aanpak”. Zijn reactie op die mails “als ditzelfde interview door een man was gedaan had u niet zo boos gereageerd”. Ik vond het een aardige reactie maar stond verder niet teveel stil bij dit akkefietje. Mijn generatie is misschien teveel aan seksisme gewend. Zo haalde ik mijn schouders op als ik na een tv-optreden reacties op Twitter lees als “wat is dat wijf slecht opgedroogd” of “wat zit daar voor een hoop lelijke vellen”. Ik kon er niet van wakker liggen. Maar nu seksisme steeds meer publiekelijk ontaardt in vrouwenhaat is het tijd om luidkeels te protesteren.

Haattweets

Het kan niet langer zo zijn dat vrouwen in de politieke arena vooral worden afgerekend op uiterlijk, op hun gezinssituatie, op hun vrouw zijn. Trieste voorbeelden op tv, uit de kranten en uit het onvolprezen artikel hierover in De Groene Amsterdammer. Ik noem er een paar. Over Ploumen: aardig mens maar ze spreekt Limburgs dus ongeschikt. Geen woord over haar ministerschap, haar partijvoorzitterschap, haar succesvolle mondiale actie voor het recht op anticonceptie en veilige abortus.

En Kaag, die krijgt het bovenal voor haar kiezen. Getrouwd met een Palestijn, moeder van vier kinderen, een internationale glanzende carrière. Het oordeel was snel geveld, door de dwaallichten maar ook door parlementaire journalisten. Elitair! Ze snapt niks van de gewone Nederlander! En toen ze meer vrijheden bepleitte voor gevaccineerden ging het riool helemaal open. Terroristenliefje, moslimknuffelaar, straathoer, het kon niet op. Ieder kwartier, berekende de Groene, werd er een haattweet de wereld ingeslingerd. De hashtag #kutkaag werd trending. Haar superieure reactie “Twitter, denk aan de bloeddruk en een fijne zondag”.

Dubbele mentaliteit

En ondertussen beschrijven de serieuze media Wopke Hoekstra, die volgens de maatstaven zeker zo elitair is als Kaag, als de ideale gezinsman want hij overlegt alles met zijn partner. Voorbeelden van dit soort verschillende typeringen van vrouwelijke en mannelijke lijsttrekkers zijn er in overvloed. In alle kranten zijn ze makkelijk te vinden. Die dubbele mentaliteit, die hypocrisie die uiteindelijk ontaardt in onvervalste vrouwenhaat moet worden gestopt. Het risico dat een jonge generatie vrouwen niet meer durft te kiezen voor het politieke ambt is te groot. Na jaren strijd voor vrouwenrechten zou dit onverteerbaar zijn.

Ik zou zeggen #Hupvrouwen

1

Tekst: Wouke van Scherrenburg. Beeld: privé.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kinderprogramma ‘Gewoon bloot’ zorgt voor nodige ophef op Twitter

De eerste aflevering van het kinderprogramma ‘Gewoon Bloot’ moet nog op televisie komen, maar desondanks zorgt het nu al voor de nodige ophef. In het programma krijgen kinderen de kans om naakte mensen het hemd van het lijf te vragen over hun lichaam. Het format zorgt op Twitter voor verdeelde reacties: sommige mensen zijn ontzet over het programma, terwijl anderen het idee erachter juist alleen maar aanmoedigen.

De ophef gaat zelfs zó ver, dat er inmiddels al Kamervragen over het programma zijn gesteld.

Advertentie

Idee achter programma ‘Gewoon bloot’

In het programma ‘Gewoon bloot’ vraagt een groep kinderen onder leiding van presentator Edson da Graça ’vijf doodgewone mensen’ het hemd van het lijf. “Letterlijk! Want onze gasten zijn poedelnaakt”, aldus omroep NTR. Het programma moet ervoor zorgen dat kinderen weer ontdekken wat echt normaal is. “Op Instagram, Snapchat en TikTok lijkt iedereen perfect! Veel mensen gebruiken filters, make-up of gaan zelfs onder het mes om er beter uit te zien.” En het probleem gaat verder dan sociale media: ook reclames zijn nog steeds erg misleidend. “Het beeld dat daarin wordt neergezet is vaak gemanipuleerd en toont niet hoe een lijf er in het echt uitziet. Dat heeft impact op de manier waarop kinderen zichzelf zien en het ideaalbeeld dat ze hebben,” aldus de omroep.

Afgrijzen bij politieke partijen

Kees van der Staaij, van de partij SGP, heeft zijn afgrijzen over het programma al uitgesproken. “Alsof kinderen niet weten dat niet ieder lichaam hetzelfde is. Het gaat mij veel en veel te ver als dat gebeurt door leerlingen op de basisschool te confronteren met poedelnaakte wildvreemden in de klas. Hoe kom je erop?”, zo vraagt hij zich af. Thierry Baudet van FvD is het met van der Staaij eens: “Kinderen op tv lekker vragen laten stellen aan een naakte man met een penis-piercing. De publieke omroep schurkt hiermee aan tegen het promoten van pedofilie. Seksualisering van kinderen. Potloodventerij.”

Reacties Twitter

Ook op Twitter gaat het helemaal los over ‘Gewoon bloot’. Veel mensen geven aan dat ze het programma veel te ver vinden gaan, maar er zijn ook mensen die het juist aanmoedigen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Twitter, RTL Nieuws, Telegraaf. Beeld: Screenshot YouTube

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 6 maart: "Steenbok, een ontmoeting wakkert je lusten aan"

De tarotkaart die voor zaterdag 6 maart is getrokken is ‘De Zegewagen’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: een grote stap vooruit! Men slaat vol ambitie de eigen weg in. Een goed gevoel en ondernemingslust overheersen. In hart zaken geeft deze kaart aan dat er een frisse wind gaat waaien. Het oude wordt tamelijk rigoureus aan de kant gezet. Werk: ambities en zelfstandigheid.

Advertentie

Ram

Snel van geest & gedrag ben je geneigd om anderen op te jagen. Alles wat traag is, irriteert nu. Botsingen, zowel letterlijk als figuurlijk, zijn waarschijnlijk. Vertraag je adem en je vertraagt jezelf.

Stier

Mevrouw Aardig metamorfoseert vandaag idealiter in Mevrouw Assertief. Anders loopt men gemakkelijk over je heen. Je wordt gehoord als je hóe je iets zegt net zo belangrijk maakt als wát.

Tweelingen

Je deelt complimentjes uit – en krijgt er veel terug. Er is iemand die net zoveel belangstelling heeft voor dat rare onderwerp als jij. Gooi nu je hengel uit bij iedereen die je ontmoet.

Kreeft

Je doet genoeg, ook al heb je het idee dat je méér moet geven. Je bent vandaag niet bang om dit gegeven ook te leven. Daardoor ontstaat ruimte voor een ommezwaai in persoonlijke sfeer.

Leeuw

Als Plan A niet werkt, dan is het alfabet nog 25 letters rijk. Flexibel omgaan met woorden maakt vandaag wel dat je goede bedoelingen verkeerd uit je mond kunnen rollen. Censureer jezelf.

Maagd

Leg alles en iedereen dat/die botst met je ideeën en idealen onder de loep. Grote kans dat je concurrent je grootste zegen is. Tegenstellingen trekken elkaar aan – en vullen elkaar aan.

Weegschaal

Word je geconfronteerd met fysieke beperkingen? Best mogelijk dat het tijd is om de pauzeknop in te drukken. Met de rust komen vragen op: waarvan krijg ik pretlichtjes in mijn ogen?

Schorpioen

Overdrijf niet bij het opknappen van huis & haard. Comfort is leuk, maar geld op de bank is dat ook. Vermijd confrontaties met dierbaren niet. Iets dat al langer speelt kan opgelost worden.

Boogschutter

Een krachtige tijd om te socializen, ook als dat in beperkt gezelschap moet. Nodig minimaal een persoon uit die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Het stimuleert je creativiteit.

Steenbok

Waarschijnlijk verlang je naar een maatje aan wie je niet alles uit hoeft te leggen. Wake-up call! Praten moet, ook als iemand je goed aanvoelt. Een ontmoeting wakkert je lusten aan.

Waterman

Je breekt steeds meer uit routines die je voorheen ‘normaal’ vond. Vooral op werkgebied maak je stappen, je pikt iets niet meer. Bestudeer nieuwe inzichten zodat je kunt experimenteren.

Vissen

Gebonden of niet, je kunt niet anders dan flirten vandaag. Laat het niet bij woordgrapjes en wapperende wimpers. Laat ook je serieuze kant zien. En de ander uitspreken.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien