Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Deze 5 vriendinnen maken je het gelukkigst

Vriendschappen maken het leven leuker, dat weten we allemaal. Maar volgens de Britse therapeut en schrijver Phil Parker heb je deze 5 types vriendinnen nodig om echt alles uit het leven te halen. 

Libelle.be zette deze vriendinnen voor je op een rijtje. Heb jij alle 5 de types in je vriendengroep?

Advertentie

1. Wijze Wies
Wies is die vriendin die 24/7 een luisterend oor biedt en je doordachte, goede raad geeft als je het nodig hebt. Deze vriendin praat niet in je straatje, maar geeft je waardevol advies. Ook als dat even niet zo leuk is om te horen.

2. Sandra met de stevige schouders
Dit is een vriendin bij wie je 100% jezelf kunt zijn omdat ze zelf ook zo lekker zichzelf is. Je kunt op haar bouwen en je kan je verhaal bij haar kwijt zonder veroordeeld te worden.

LEES OOK: 7 REDENEN WAAROM JE ZUS JE BESTE VRIENDIN IS 

3. Paulien Plezier
Kijk, met deze vriendin kan je gerust een avondje (of de hele nacht) op stap. Paulien is altijd vrolijk en zorgt dat je zelfs op je ergste baaldag nog een glimlach op je gezicht krijgt.

4. Inspirerende Ilse
Deze vriendin ziet geen problemen, maar mogelijkheden. Alles kan, als je het maar wilt: dat is haar levensmotto. En dat werkt aanstekelijk.

5. Olga, de ontdekkingsreiziger
Of het nu een weekendje weg, een zonvakantie of een rondreis door Amerika is: Olga staat al klaar met haar koffers. Zij lééft voor het avontuur en dat zorgt ervoor dat jij nooit in een sleur terecht zult komen.

LEES OOK: 
7x waarom mensen uit de zorgsector geweldige vriendinnen zijn
8 redenen waarom we onze jeugdvriendin nooit vergeten
Vragen ze jou en je vriendin altijd of jullie zusjes zijn? Dit is de reden  

Bron: Libelle.be. Beeld: iStock 

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien