Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Waarom vroege slapers het gezondst zijn

De één heeft het er een stuk moeilijker mee dan de ander, vroeg onder de wol duiken. Toch heeft het vele voordelen: vroegslapers blijken zelfs het gezondst te zijn. Daar kunnen de avondmensen onder ons nog iets van leren.

Uit een rapport over de connectie tussen slaap en voeding, bleek dat vroege slapers een stuk gezonder zijn dan avondmensen. The Huffington Post meldt dat mensen die iedere avond op een vaste tijd naar bed gaan (eerder dan 23.00 uur) minder calorieën en voedzamer voedsel binnenkrijgen. Het gaat hierbij dus echt om de tijd waarop je naar bed gaat, en niet per se de hoeveelheid slaap.

LEES OOK: 5 TIPS OM ‘S OCHTENDS FRISSER WAKKER TE WORDEN

Advertentie

Gewicht
In tegenstelling tot de vroege slapers hebben avondmensen die tussen 23.00 en – 03.00 uur ’s nachts naar bed gaan een ongezondere levensstijl. Zij hebben de neiging om meer cafeïne, alcohol, verwerkte koolhydraten en geraffineerde suikers binnen te krijgen. Doordat zij later op de dag wakker zijn, en dit voor velen de tijd is om (slecht) te gaan snacken, is de kans groot dat ze ongezonder voedsel eten. Dit kan grote gevolgen hebben voor de slaap en het gewicht. Het kan op langer termijn zelfs ongeveer 2 kilo schelen wanneer je op tijd naar bed toe gaat.

Gedragsverandering
Het onderzoek is onder andere gebaseerd op apps zoals MyFitnessPal waar mensen zelf hun eetschema bij kunnen houden en zo kunnen zien hoeveel calorieën zij binnen krijgen. Zo wordt er precies geregistreerd welk voedsel mensen op welk tijdstip nuttigen. Het doel van het bedrijf is het inzamelen van gegevens om gedragsverandering op het gebied van gezonder eten en slapen te bewerkstelligen.

Bron: Huffington Post. Beeld: iStock

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien