Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Vrouw verlamd geraakt door skinny jeans

Sommige vrouwen zijn bereid tot een hoop modeleed om er hip uit te zien. Een 35-jarige Australische maakte het wel heel bont. 

Zo’n skinny jeans, daar glij je maar zelden soepeltjes in. Het is meestal een hoop getrok en gesjor, laat staan wanneer je de skinny weer uittrekt en de broek als het ware van je benen moet pellen. In het extreemste geval moet je plat op bed gaan liggen om de knoop dicht te krijgen, maar als ‘ie zit, dan zit-ie. Meestal. Die vlieger ging namelijk helaas niet op voor een 35-jarige vrouw uit Australië. Door haar loeistrakke broek eindigde ze zelfs op de eerste hulp.

Advertentie

Bloedtoevoer
De vrouw droeg de skinny toen ze aan het helpen was met een verhuizing. Ze had urenlang gehurkt in de broek kasten leeggehaald. Dat bleek geen goed nieuws voor de bloedtoevoer in haar benen: ze kon daarna niet meer lopen. Door het hurken knelde de bloedtoevoer af, wat leidt tot schade aan zenuwen en spieren. Dat schrijven artsen in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry.

Lees ook: corrigerend ondergoed slecht voor de gezondheid

Opgezwollen benen
Dat heeft ze geweten. De Australische had opgezwollen benen en kon haar enkels en tenen niet meer bewegen. Gelukkig was de ellende snel verholpen toen de artsen  in het ziekenhuis de broek van haar benen knipten.

Flared pijp
Goed onthouden dus: verhuizen doe je niet in skinny jeans. Gelukkig zijn de jeans met wijde pijp weer helemaal hip. Shop hier de mooiste exemplaren. Voor je eigen gezondheid, natuurlijk.

Bron: AD/Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien