Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Vrouwen besteden 6 jaar van hun leven aan afvallen

Volgens nieuw onderzoek onder 1.000 vrouwen van alle leeftijden besteden vrouwen zes jaar van hun leven aan hun dieet. Ook opvallend: hoe ouder vrouwen worden, hoe minder tijd ze besteden aan afvallen en hoe zelfverzekerder ze zijn over hun lichaam. 

Twintigers besteden de meeste tijd aan afvallen. Tussen de twintig en dertig besteden vrouwen twee jaar en zeven maanden aan hun gewicht. Vooral vanaf hun vijfentwintigste tot hun dertigste besteden vrouwen het meeste tijd aan hun dieet. Het blijkt voor vrouwen toch een dingetje te zijn om dertig te worden. Tijdens hun 29e levensjaar willen vrouwen namelijk nog net even wat kilo’s kwijt. Ook krijgen veel vrouwen op deze leeftijd een kind en willen ze hun zwangerschapskilo’s kwijtraken.

Advertentie

LEES OOK: Dit is de beste dag van de week om jezelf te wegen

Achteruit
Vanaf the big 30 gaat de tijd die vrouwen besteden aan afvallen achteruit. Van hun dertigste tot hun veertigste is het nog maar één jaar en negen maanden en de tien jaar daarna neemt het verder af tot één jaar en drie maanden. Nadat vrouwen vijftig zijn geworden, vinden ze het ook wel genoeg geweest met dat lijnen. Deze vrouwen besteden maar tien maanden van de tien jaar aan afvallen. Elk jaar een maand, na de feestdagen.

6 jaar
Al met al, besteden vrouwen in hun leven dus meer dan zes jaar aan afvallen. Dat is toch een behoorlijke tijd! De gemiddelde duur van een dieet is bij alle vrouwen vier weken en drie dagen, dat verandert niet met de jaren.

LEES OOK:

 Bron: Dailymail.co.uk. Beeld: iStock

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien