Vandaag waren er weer veel leuke of bijzondere artikelen te vinden op Libelle Daily. Heb je ze gemist? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Boos zijn is slecht voor je hart
De kans op een hartaanval is in de eerste twee uur na een woede-uitbarsting maar liefst 8,5 keer hoger dan normaal. Het gaat dan om de soort boosheid waarbij er ‘spanning in het lichaam zit, vuisten worden gebald en tanden op elkaar worden gezet’. Of om boosheid die zich uit in een ‘blinde woede met fysieke uitingen zoals vechten of gooien met dingen’. Meer lachen dus!
boos_libelle

Advertentie

Nabestaanden bekijken wrakstukken MH17
Een emotionele week voor de nabestaanden van slachtoffer van de ramp met MH17. Zij mogen de komende dagen de wrakstukken van het vliegtuig gaan bekijken. Wij spraken destijds met nabestaande Piet Ploeg over het verlies van zijn broer, schoonzus en hun zoon. Lees zijn verhaal hier.

mh17_libelle

Foto’s van schoonheid over de hele wereld
Fotografe Mihaela Noroc ging voor deze fotoserie de wijde wereld in om te laten zien dat schoonheid overal te vinden is. Het resultaat is een overzicht van vrouwen in alle soorten en maten, met allemaal één overeenkomst: schoonheid. Bekijk de foto’s.
USA

Groningers willen schoon schip na aardbevingen
Gisteren bood minister Kamp zijn excuses aan omdat er te weinig aandacht is geweest voor de veiligheid van Groningers die in het gebied wonen waar ook naar gas wordt geboord. Het is de eerste stap in het verbeteren van de relatie tussen de bewoners en de betrokken bedrijven en de overheid. Vele tienduizenden huizen in de omgeving hebben schade van aardbevingen door de boringen. Inwoners hebben last van stress en slapeloosheid.

gaswinning_Libelle