Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

"Twee liter water per dag drinken is echt onzin"

De overheid en gezondheids­instanties adviseren al jaren: drink 1,5 tot 2 liter water per dag. En dus doen we dat braaf. Maar is het eigenlijk wel écht nodig? 

Er lijkt tegengeluid te zijn.

Advertentie

Kijk, zo zit het 
Osteopaat Thomas D’havé, die voor profvoetbalclubs werkt, vertelt aan het AD: “Ik heb werkelijk géén idee waarom dat advies inmiddels al een jaar of dertig gemeengoed is. Ik weet ook niet waarop het is gebaseerd. Onlangs nog zocht ook de Amerikaanse emeritus hoogleraar sportgeneeskunde Tim Noakes naar een wetenschappelijke onderbouwing voor het advies om minstens acht glazen water per dag te drinken. Hij kon die onderbouwing ook nergens vinden. Tóch volgt iedereen zo’n richtlijn klakkeloos op. Onze voorouders hadden ook geen officieel drinkadvies. En die waren heus niet allemaal chronisch uitgedroogd.”

Gezwets en geklets
En hij gaat verder: “Mijn stelling is dat je uitsluitend moet drinken wanneer je dorst hebt en dan tot je helemaal verzadigd bent. Dat kan betekenen dat je soms drie liter op een dag drinkt en soms nauwelijks iets. Nu hangen we om de haverklap onder de waterkraan, een ding waar we overigens altijd prima zonder hebben gekund”.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Is suiker uit fruit wel gezond?

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libel;le.nl/nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien