Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Weekend: picknicken op Landgoeddag

Dit weekend gaan we picknicken op de Landgoeddag, swingen op het SummerJazz Festival en nog veel meer. Want de enige vraag die ons bezighoudt in de 48 uur die het weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? 

  • Hup, naar buiten

5x Lekker naar buiten

Advertentie

1. Landgoeddag op Haarzuilens
Op zondag 7 juni is de jaarlijkse Landgoeddag van Natuurmonumenten op landgoed Haarzuilens. Je kunt er op pad met de boswachter, picknicken, genieten van theater en muziek, struinen over de streekmarkt of gewoon lui liggen in het gras.

2. SummerJazz Festival, Leiden
Het swingt in Leiden op de Leidse Hout waar op zondag 7 juni het SummerJazz Festival wordt gehouden. Met (inter)nationale artiesten, jonge talenten, Leidse kunstenaars, theatervoorstellingen, dansworkshops, dichters en swingende dj’s.

3. Zomer Zondagen, Rotterdam
Muziek, theater, sport en spel: vanaf zondag 7 juni is het park onder de Euromast weer de leukste zomerplek van Rotterdam. Vijf zondagen op rij worden hier de Zomer Zondagen georganiseerd. Meer dan een kleedje om op te zitten en een goedgevulde koelbox hoef je niet mee te nemen.

4. Tuinen op de foto
Op Paleis Soestdijk is deze zomer Images of a green planet te zien. Een unieke foto-expo van de flora en fauna van ’s werelds mooiste tuinen en landschappen. Na een bezoek aan de expositie kun je de paleistuin zelf ontdekken en fotograferen. Er worden fotografieworkshops georganiseerd en je kunt picknicken in de tuin van het paleis. T/m 31 augustus.

5. Weekendje weg: Beach Lodges Brouwersdam
Bij watersportcentrum Brouwersdam in Zeeland kun je niet alleen surf- en zeillessen volgen, maar ook blijven slapen. Tussen het helmgras, pal aan het water, staat een tiental houten beach-lodges. In elke lodge is iets anders te doen. In de B-72 vertelt de wereldkampioen freestyle windsurfen 2011 Steven van Broeckhoven zijn verhaal en op de strandstoel voor de deur van de ‘gouden lodge’ van Olympisch windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe kun je heerlijk wegdromen.

  • Lekker binnen blijven

3x Lekker Italiaans
Uitgeverij De Bezige Bij geeft dit jaar 70 jaar Italiaanse literatuur uit! Dat vieren ze met de speciale uitgave van prachtige werken van drie grote Italiaanse schrijvers.

1. De mooie zomer van Cesare Pavese
Deze beroemde Italiaanse trilogie speelt zich af in Turijn en gaat over een groep jongeren die de geheimen en verleidingen van de stad ontdekken (en eigenlijk van het leven zelf). Een boek vol emotie en tragiek.

2. De laatste dag van Beppe Fenoglio
Fenoglio is in ons land niet zo bekend, dus hoog tijd dat werk van hem in het Nederlands wordt vertaald. Het verhaal speelt zich af direct na de Tweede Wereldoorlog. Ettore keert terug naar zijn ouderlijk huis en heeft grote moeite het normale leven weer op te pakken. Hij maakt verkeerde keuzes, maar de liefde en het vaderschap helpen hem weer op het rechte pad.

3. De Tuinen van Finzi-Contini van Giorgio Bassani
Aan de rand van de stad Ferrara ligt een vervallen villa, omringd door een grote tuin. De joodse Finzi-Contini’s die er wonen, hebben een tennisbaan in de tuin. Als de plaatselijke tennisclub in 1938 joden begint te weren, besluiten de Finzi-Contini’s hun privébaan voor anderen open te stellen. En zo komt de verteller van de roman, een joodse gymnasiast, in een van de laatste mooie zomers voor de oorlog in aanraking met de droomwereld van professor Finzi-Contini en zijn verleidelijke dochter Micòl. Een van de mooiste Italiaanse verhalen!

Leuk online: ontdek de schrijver in jezelf
Goed nieuws voor mensen met grootse plannen voor een roman, ideeën voor een kinderboek en bloggers in spe: bij Editio kunnen verschillende online schrijfcursussen worden gevolgd. Alles gewoon thuis en in eigen tempo, maar wel met volop contact met medecursisten en leraar. Ervaren schrijvers en journalisten geven les. Op aanvraag is er persoonlijke begeleiding.

Beeld: Sjoerd Eijkmans, Dana van Leeuwen

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien