Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Weekend: dansen op Rock-’n-roll Festival

Dit weekend gaan we dansen op het Rock-‘n-roll Festival in Franeker, tuinen kijken in het Zeeuwse stadje Veere en nog veel meer. Want de enige vraag dit ons bezighoudt in de 48 uur die het weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? 

  • Hup, naar buiten

Kunst aan de Zaan
ARTzaanstad is een kunst- en designevenement waarbij meer dan honderd kunstenaars en ontwerpers hun werk laten zien, verkopen en verhuren. Deze vierde editie wordt op 12, 13 en 14 juni gehouden op het Hembrugterrein in Zaandam, een historische locatie met industriële gebouwen in een groene omgeving.

Advertentie

Verlekkeren op sieraden
Dol op juwelen en sieraden? Dan is de verkoopexpositie Het Juweel op Buitenplaats Sparrendaal, dichtbij de Utrechtse Heuvelrug, een echte aanrader! Van 12 tot en met 14 juni tonen 25 juweliers, edelsmeden en horlogespecialisten hun exclusieve collectie. Enkele namen van exposanten zijn: Marleen Rameckers, Lily Zeligman en Hester Vonk. Naast hedendaagse sieraden worden er ook vintage collecties juwelen, horloges en sieraden aangeboden. De prijzen liggen wel erg hoog, maar een middagje snuffelen tussen alle pracht en praal is natuurlijk altijd leuk.

3x de leukste uitjes voor het weekend

1. Rock-‘n-roll in Friesland
In de binnenstad van Franeker gaan 12 en 13 juni de voetjes van de vloer tijdens de 6e editie van het Rock-’n-roll Festival. Voor het complete programma, kun je kijken op de website van Franeker rock-‘n-roll.

2. Tuinen kijken in Veere
Zaterdag 13 juni is het extra leuk wandelen door het historische Zeeuwse stadje Veere. Tijdens de Open Tuinen Dag mag je bij particulieren in de tuin kijken. In sommige tuinen is iets extra’s te doen, zoals de verkoop van kunst en brocante. De totale route is per fiets of wandelend af te leggen (wandelroute circa 45 minuten). Kijk voor info op de website van Veere-stad.

3. Wandelen bij Nijmegen
Op 13 en 14 juni wordt in de omgeving van Nijmegen de Streek 2Daagse gelopen. De eerste dag is er een route richting Wijchen. De tweede dag wordt er gelopen richting Groesbeek. Voor afstanden en starttijden ga naar de website van regio Arnhem en Nijmegen.

Veel liefs uit Londen
Zo zag het bruisende Londen van de jaren 60 eruit! Fotografiemuseum Foam in Amsterdam laat met de expositie Swinging Sixties London alle ontwikkelingen in en rond de fotografie uit die tijd zien: mode, beroemdheden, muziek, tijdschriften, design en sociale verandering. Er hangt werk van beeldbepalende fotografen uit de jaren 60 die in hun tijd vaak net zo beroemd waren als de sterren vóór hun camera. Van 12 juni t/m 2 september in Foam Amsterdam.

  • Lekker binnen blijven

2x lekker lezen
Voor wie bezig is met het opstellen van een boekenlijstje voor de zomervakantie: de volgende twee korte verhalenbundels lezen heerlijk weg op het strand!

Vuurpijlen vangen van Karen Köhler
Deze veelgeprezen debuutbundel bevat wonderlijke en opgewekte verhalen op een scherpe en krachtige manier neergezet. Zoals het verhaal Cowboy en indiaan. Een jonge vrouw zit uitgedroogd voor een tankstation in Death Valley. Als er plotseling een indiaan voor haar staat die haar leven wil redden, denkt ze dat ze fantaseert. Maar al snel delen ze een dubbele hamburger, gaan ze samen naar het casino en stranden ze uiteindelijk in een shabby motel.

Wat je moet weten van A.M. Homes
Niet nieuw, maar nog steeds de moeite waard is de verhalenbundel Wat je moet weten van de Amerikaanse schrijfster A.M. Homes. Verhalen over het leven van alledag waarin gewone dingen ineens buitengewoon worden. In haar zonderlinge verhalen legt ze een vergrootglas op menselijke relaties, familie- en burenruzies en kleine oorlogen tussen minnaars en vrienden. Na ieder verhaal denk je: nog eentje dan, tot het uit is!

Het verborgen leven van de kat
Koel, hautain, vals. Of een aanhalige, spinnende pluizenbol waarvan je niets liever wil dan dat hij op schoot komt zitten. Wat je ook van katten vindt, één ding is zeker: voor heel veel mensen gaat er niets boven een poes. Maar wat weten we eigenlijk van ze? In deze fascinerende en onthullende driedelige serie wordt elk aspect van het leven van deze vaak verkeerd begrepen diersoort onderzocht. Een must voor kattenliefhebbers! Zaterdag 13, 20 en 27 juni om 19.00 uur op NPO 1.

100% stedengids-app
Een stedentrip in het vooruitzicht? In plaats van een papieren gids, is er nu ook de handige 100% Stedengids-app. De app kost € 6,99 en bevat alles wat we al van de handige 100%-gidsjes gewend zijn: de leukste adressen, foto’s en plattegronden. Eenmaal gedownload is de app helemaal offline te gebruiken. En wat met de papieren gids niet kan: de sprekende tolk helpt je met de juiste uitspraak, bel meteen het restaurant van je keuze om een tafel te reserveren en deel de leuke adressen met vrienden via Facebook en Twitter. Om zeker te weten of zo’n digitale reisgids wat voor je is, is de 100% Amsterdam-gids gratis te testen.

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien