Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Weekend: concerten en vorstenjacht

Dit weekend gaan we genieten van intieme huiskamerconcerten en jamsessies in Rotterdam, openluchtconcerten in het Slottuintheater in Zeist en nog veel meer. Want de enige vraag die ons bezighoudt in de 48 uur die het weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn de leukste tips!

  • Hup, naar buiten

4x leuk in het weekend

Advertentie

1. Voor vroege en echte vogels, Slottuintheater Zeist
In de Slottuin in Zeist worden in de zomermaanden iedere zondag openluchtconcerten gehouden. En daar prijken heel verrassende optredens tussen. Zo kun je op zondag 28 juni al om zes uur ’s ochtends luisteren naar het Vroege Vogel Concert van Quartet Quinetique. Het strijkkwartet laat zich inspireren door echte vogels!

2. Dag van de Gelderse Traditie, Arnhem
Bouw een corsowagen, leer vendelzwaaien, ga op vorstenjacht of proef verse streekgerechten: 27 juni is de Dag van de Gelderse Traditie en dat betekent dat Gelderse gebruiken en tradities tot leven komen in het Openluchtmuseum.

3. North Sea Roundtown, Rotterdam
Van intieme huiskamerconcerten en jamsessies op pleinen tot optredens in restaurants, cafés en op bijzondere locaties. In de aanloop naar het North Sea Jazz Festival warmt North Sea Round Town Rotterdam alvast goed op met één groot muziekspektakel. En het leuke is: de optredens zijn helemaal gratis te bezoeken!

4. Festival De Beschaving, Utrecht
Festival De Beschaving geeft een creatieve draai aan Le Grand Départ, de feestelijke start van de Tour de France in Utrecht. De Botanische Tuinen van Utrecht en het Science Park vormen het groene decor van het festival, dat dit jaar op zaterdag 27 juni plaatsvindt.

Wandelen door het Haagse Hofkwartier
Het Haagse Hofkwartier is een prachtige buurt in de Haagse binnenstad. Op de website van de buurt staan mooie wandelroutes om te downloaden. Naast cultuur- en winkelroutes valt er ook culinair van alles te beleven. Zo kunnen wandelaars een stop maken bij de historische ijssalon Florencia of een bezoek brengen aan het Sint Jan klooster in de Oude Molstraat waar Haags kloosterbier wordt gebrouwen. Tip: naast het klooster zit een leuke winkel!

  • Lekker binnen blijven

Huisgemaakte burgers
Hamburgers scoren altijd in het weekend. Wat zelfgemaakte frieten erbij en klaar is Kees. Met kaas of in tomatensaus: de hamburger was nog nooit zo lekker! Voor het weekend kun je kiezen uit 10 verschillende en heerlijke burgers! Wij weten wel wat jij gaat eten.

Leuk online: thuis aan de muur
Op zoek naar iets moois voor aan de muur? Het Nederlands Fotomuseum heeft sinds deze maand een vernieuwde webshop waar fotoprints van bekende fotografen als Aart Klein, Cas Oorthuys en Piet Zwart worden verkocht. Dit geeft iedereen de kans om (kunst)fotografie aan de muur te hangen. Neem een kijkje op de website van het Nederlands fotomuseum.

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien