Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Gaan we festivallen of toch maar relaxen?

Dit weekend zit bomvol leuke festivals. Internationaal, Afrikaans of gewoon lekker Amsterdams. Genoeg te doen dus! Maar met dit warme weer kun je er natuurlijk ook voor kiezen om naar je tuin te verkassen of het strand op te zoeken om daar een goed boek te lezen.

  • Hup, naar buiten

4x leuk in het weekend

Advertentie

1. Afrika Festival, Hermte
Liefhebbers van Afrikaanse muziek kunnen op 4 en 5 juli terecht in het openluchttheater in Hermte, waar een indrukwekkende line-up van Afrikaanse artiesten paraat staat. Daarnaast is er een exotische markt waar allerlei Afrikaanse spulletjes worden verkocht. Het festival wordt voor de 24e keer gehouden en staat bekend als een van de meest prominente Afrikaanse muziekfestivals van Europa.

2. Onderstroom Festival, Vlissingen
Ook in Zeeland kan er van 2 t/m 5 juli weer volop van muziek en theater worden genoten tijdens het Onderstroom Festival. Zoals ieder jaar is er ook nu weer een prachtige locatievoorstelling. Dit jaar is dat De vlucht, het verhaal over de laatste missie van een geallieerde piloot uit de Tweede Wereldoorlog die 70 jaar geleden bij Uncle Beach, Vlissingen is neergestort. Op de Parkparade zijn allerlei tenten waar opgetreden wordt en er is een Internationale Straattheaterdag. Als kers op de taart zijn er de Zomerconcerten met Waylon, Miss Montreal en Di-rect, omdat Vlissingen 700 jaar bestaat.

3. Over het IJ Festival, Amsterdam
Op 2 juli begint het Amsterdamse Over het IJ Festival. Tot en met 12 juli zetten theatermakers, kunstenaars en muzikanten ‘de overkant’ op z’n kop. Het centrum van het festival is de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Maar ook in de andere wijken van Noord en langs de IJ-oevers is van alles te beleven.

4. Julidans 2015
Julidans is hét festival voor internationale hedendaagse dans. Het wordt gehouden van 1 t/m 11 juli in een groot aantal Amsterdamse theaters waaronder de statige Stadsschouwburg. Het festival viert dit jaar haar 25-jarig jubileum met dansvoorstellingen van hoog kaliber. Een must voor iedereen die van moderne dans houdt.

  • Lekker binnen blijven

3x lekker lezen

Deze drie boeken lenen zich uitstekend voor een beetje bezinning of spanning tijdens de vakantiemaand.

1. Blijf toch bij me van Petra Deij
Als een van beide partners vreemdgaat, volgt na een periode van woede, verwijten en spijt de vraag: blijven wij bij elkaar? Pas als het de één lukt om uit zijn slachtofferrol te stappen en de ander om zich geen dader meer te voelen, kan de relatie goedkomen. In Blijf toch bij me vertelt relatie- en gezinstherapeut Petra Deij hoe je dat samen voor elkaar krijgt.

2. Huis & ziel van Nina Elshof
Kan dat: je huis opruimen en tegelijkertijd je ziel aan kant? Volgens binnenhuisadviseur en feng-shuideskundige Nina Elshof wel. Is je huis een puinhoop of veel te vol? Dan heeft dat waarschijnlijk ook invloed op je gemoed. Met haar boek Huis & ziel helpt Nina bij het schatgraven, het inzicht vergaren en het luisteren naar je huis en omgeving. Weg met al die overtollige ballast, is het devies!

3. De baas van Monique Huijdink
Voor wie de Tour niet spannend genoeg vindt, is er de wielerthriller De baas van Monique Huijdink. Meervoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong en zijn eeuwige rivaal Jan Ullrich strijden hun strijd in de zomer van 2003. Maar in het wielrennen is niets wat het lijkt. Terwijl de nietsvermoedende toeschouwer in extase is, manipuleren achter de schermen duistere machten de strijd. Want wie heeft er nu de touwtjes in handen? Wat zijn de belangen van de Tour-organisatie? Stond de toeschouwer die Armstrong met zijn gele tasje ten val bracht toevallig langs de kant van de weg? En was het domme pech dat Beloki in de afdaling onderuit gleed?

Televisietip: het festivalseizoen is geopend!
Om zomerfestivals te beleven, hoeven we deze zomer de deur niet meer uit. De NTR toert langs een aantal gerenommeerde kunst- en cultuurfestivals in de nieuwe serie Podium on tour. Samen met prominente Nederlanders bezoekt presentatrice Dieuwertje Blok bekende festivals als de Koorbiënnale, de Parade, het Delft Chamber Music Festival of het Grachtenfestival.
Podium on tour’, vanaf zondag 5 juli acht weken lang om 19.15 uur op NPO 2.

Beeld: Stan Koolen, Dana van Leeuwen.

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien