Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

8 Weekendtips voor zaterdag 17 en zondag 18 januari

De enige vraag die ons bezighoudt in de achtenveertig uur die een weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? 

  • Advertentie

    Hup, naar buiten

500 Jaar kunst in Beurs van Berlage
Deze expo neemt je mee naar de afgelopen 500 jaar aan kunst. Leuke toevoeging is dat hedendaagse kunstenaars hun eigen interpretatie hebben gemaakt van een klassiek schilderij. Deze twee versies hangen naast elkaar. De tentoonstelling 500 Jaar kunst kent acht thema’s en geeft een goed overzichtelijk beeld van de ontwikkelingen in de kunst.

Filmtip: Onder het hart
Vanaf vandaag in de bioscoop: Onder het hart. Een prachtig liefdesdrama met Kim van Kooten, Koen de Graeve, Lies Visschedijk en Frank Lammers in de hoofdrollen. Masha (Kim van Kooten) is biologe, niet op haar mondje gevallen en vaak gekwetst in de liefde. Ze ontmoet Luuk (Koen De Graeve), een gedreven huisarts van 47 jaar met twee tienerdochters en met, redelijk recent, een ex-vrouw (Lies Visschedijk). Bekijk de trailer:

Flamenco Biënnale Nederland
Dit weekend begint de Flamenco Biënnale Nederland op verschillende locaties in het land. Tot en met 3 februari zijn er flamenco-optredens te zien in onder andere Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Kijk voor meer informatie op FlamencoBiënnale.nl

Buitententoonstelling Eerbetoon aan een avenue
Van 16 januari tot en met 8 februari 2015 presenteert Sculpture International Rotterdam de nachtelijke buitententoonstelling Eerbetoon aan een avenue. Op muren en in etalages, op opvallende en meer overdekte plaatsen aan de Rotterdamse Coolsingel worden korte films van nationaal en internationaal bekende kunstenaars getoond. De films zijn te zien van zonsondergang tot zonsopgang.

Circus Hotel Chez Nico
Acrobaten vliegen metershoog door de lucht, super lenige slangenmensen vouwen zich in de meest onmogelijke bochten. Alle acts zijn onderdeel van een spannend verhaal. Want in Hotel Chez Nico spookt het. De gasten hebben het eerst niet in de gaten en vertonen hun kunsten alsof er niets aan de hand is. Maar dan slaat de klok twaalf… uit alle hoeken en gaten komen de geesten van het Wintercircus. Ze jagen de gasten de stuipen op het lijf. Op 14 januari speelt het circus nog een keer in de Rijswijkse Schouwburg.

  • Lekker binnen blijven

Tv-tip: Sunny side up
Judith (Hannah Hoekstra) en Daan (Egbert Jan Weeber) reizen voor een romantisch weekendje naar de Wadden. Op het eiland wordt die avond een traditioneel feest gehouden, waar buitenstaanders niet welkom zijn. Toch besluit het stel te blijven. De spanningen tussen hen en de eilanders, maar ook onderling, lopen al snel op. Als ze dan toch willen vertrekken, blijkt de laatste pont naar het vasteland al te zijn vertrokken. Judith en Daan zitten als ratten in de val. Wat begint als een liefdesverhaal wordt steeds meer een thriller. Sunny side up, zaterdag 17 jan om 20.00 uur op NPO 3.

Leestip: Gouden jaren
Gouden jaren van Annegreet van Bergen vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van de mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?

Wie is de mol?, het bordspel
Voor fans van Wie is de mol? is er nu naast de app een spannend bordspel verkrijgbaar. Het spel wordt gespeeld door drie tot zes personen. De bedoeling is dat er een geheim opgelost moet worden. Maar dat lukt alleen door goed samen te werken. Dat lukt niet zomaar, want één van jullie is de mol en die probeert het spel te saboteren. Als de mol daarin slaagt, dan is het spel verloren.

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien